Pazarkule Sınır kapısı taşıma su ile dönüyor

Pazarkule Sınır kapısı taşıma su ile dönüyor

Edirne merkez Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, mahalle sınırları içinde kalan Pazarkule Gümrük Kapısı'nın su ihtiyacının tankerlerle giderilmeye çalışıldığını belirterek, burasının şehir şebekesine bağlanmasının gerekli olduğunu söyledi.

Karaağaç Mahalle Muhtarı Agah Korkan, Pazarkule Gümrük Kapısı, Pazarkule Hudut Karakolu ve Arda Bölüğü'nde yıllardır su sıkıntısı yaşandığını söyledi. Bölgede su çilesinin hat safhaya ulaştığını öne süren Korkan,  20-30 tonluk tankerlerle kuyuya su taşındığını belirterek, “Uluslararası bir noktada olacak iş değil. Bu konuda valilik ve belediye başkanlığına dilekçe hazırladım. Kuyuya tankerlerle su taşınıyor. Büyük eksiklik ve çile. Asker oradan çekiyor da banyo yapıyor. 30 seneden beri Pazarkule Sınır Kapısı'nda su yok. Böyle bir rezillik olamaz. Yazık günahtır” diye serzenişte bulundu.

“ASKERLER PERİŞAN, MİSAFİRLERE İYİ İNTİBA DEĞİL”

Edirne Belediye Başkanlığı'na yazdığı dilekçede Muhtar Korkan şu ifadelere yer verdi:

"Edirne Merkez Karaağaç Mahallesi hudutları içinde bulunan Süleyman Demirel Lise-si'nden sonra Pazarkule Gümrük Kapısı'nda şehir şebeke suyunun olmaması son derece üzüntü verici ve geç kalınmış bir iş olarak görüyorum.  Burada bulunan karakol ve gümrüğe yurt dışından gelen vatandaşların şehir şebeke suyu sorduklarında 'maalesef su yok' de-niliyor. Bu da iyi bir intiba değildir. Pazarkule, Arda Kule ve Gümrük Kapısı'na şehir şebeke suyunu çekebilmek ve buradaki personel ile askerlerimizin mağduriyetinin giderilmesini arz ve talep ederim. Say-gılarımla."

AYNI DİLEKÇEDEN VALİLİĞE DE YAZDI

Edirne Valiliği'ne de aynı sorunu ileterek çözüm isteyen Korkan'ın dilekçesinde şunlar yer aldı:

"Karaağaç Mahallemiz sınırları içinde bulunan Pazarkule Gümrük Kapısı, Pazarkule Hudut Karakolu ve Arda Bölüğü'nde su sıkıntısı yaşanmaktadır. Bugüne kadar muhtarlığımız tarafından tankerle su tedariki yapılmıştır ama yeterli olmamaktadır. Süleyman Demirel Fen Lisesi'ne kadar şehir şebeke suyumu vardır. Bu şebeke bağlan-tısına 1,5 kilometre ek su boru hattı döşenerek sıkıntı giderilebilir. Bu problemin giderilmesi hususunda gereğini bilgilerine arz ederim.”

Kaynak: Edirne Hudut Gazetesi

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.