Palmali, ülkemize ayçiçeği yağı taşımacılığı yapmak için 10 gemi alıyor

Palmali, ülkemize ayçiçeği yağı taşımacılığı yapmak için 10 gemi alıyor

Yeni yılda filosuna 10 yeni gemi daha katarak, Ayçiçek yağı taşımacılığının yanı sıra ticaretine de başlayacağını duyuran Palmali Holding, büyüme planlarının giderek artacağını belirtti.

Dünyanın sayılı Armatör şirketlerinden biri olan Palmali Holding, Rusya’nın işgali altında bulunan ve şu anda tehlikeli bölge kabul edilen Ukrayna’dan ülkemize Ayçiçek taşımacılığı yaparak, bu konudaki liderliğini sürdürüyor. Yeni yılda filosuna 10 yeni gemi daha katarak, Ayçiçek taşımacılığın yanı sıra ticaretine de başlayacağını duyuran Palmali Holding, büyüme planlarının giderek artacağını belirtti.

25 yıllık geçmişiyle gemi taşımacılığında adını dünyaya duyuran Palmali Holding, başarılarını yeni yılda da sürdürecek. Filosunda bulunan tüm gemilerin ‘genç’ olmasını önceliği olarak kabul eden Palmali Holding, denizcilik taşımacılığı konusunda uzmanlığı, gemi yönetimindeki tecrübesi ve kargo operasyonlarındaki başarısının yanı sıra gemi acenteliği ve kiralama gibi birçok farklı hizmeti bir arada sunabiliyor.

Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Gurbanoğlu Mansimov Ocak 2024’ten itibaren yeni gemi alımlarının ve taşımacılığın yanı sıra ticarete de başlayacaklarını belirterek, Avrupa ve Asya bölgeleriyle de çalışacaklarını ifade etti. Mansimov, Palmali Holding’in, çoğu 6.000 ila 20.000 ton kapasitede 30'a yakın gemi işleten bir yapıya sahip olduğunu, hem kuru hem de ıslak yükleri taşıyabilen 15.000 ton kapasiteye sahip "OBO" tankerlerden 10 adedi daha filolarına dahil edeceklerini söyledi.

Büyüme planlarının gidecek artacağını belirten Masimov ‘Türkiye'deki Ayçiçek yağı problemini çözen biziz. Gelecek yıl da dünyada Ayçiçek üretiminde dünya liderliğini sürdürmesi ön görülen Ukrayna’dan taşımacılık payımızı daha da artırarak, %90’a kadar çıkartacağız. Böylece Karadeniz’deki varlığımız daha da artarak en aktif gemi işletmesi olarak yolumuza devam edeceğiz ‘dedi. Verimli topraklarıyla dünyanın başlıca tahıl ihracatçılarından olan Ukrayna, Rusya'nın Şubat 2022'de başlattığı işgale rağmen Ayçiçek yağında dünya liderliğini sürdürdü. Diğer ürünlerin rekoltesindeki düşüşe karşılık Ayçiçek yağında görülen bu güçlü seyire sebep olarak, üreticilerin yüksek taşıma maliyetlerinden kaçınmak ve fazlaca hacim kaplayan mısır ürünler yerine daha değerli olan Ayçiçek ekmeye başlamaları etkili oldu. Palmali Holding, şu anda içinde bulunduğu şartlar nedeniyle gemi taşımacılığı için ‘tehlikeli bölge’ ilan edilen Ukrayna’dan ülkemize Ayçiçek taşımacılığını gerçekleştirerek Türkiye’nin bu alandaki ihtiyacına cevap veriyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.