Özata Tersanesi M/F Sait Altınordu’yu teslim etti

Özata Tersanesi M/F Sait Altınordu’yu teslim etti

Özata Tersanesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi için inşa edilen 15 yolcu gemisinden 10.su olan Sait Altınordu İzmir’e geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yalova’daki Özata Tersanesine inşa ettirdiği  ve isimlerini İzmirlilerin belirlediği 15 yeni yolcu gemisinden 10.'sunun da yapımı tamamlanarak Körfez’e getirildi. Yalova'daki tersanede son kontrolleri yapılan gemi, Altınordu’nun efsane kaptanı Sait Altınordu adını taşıyacak. İzmir’in yeni gemisi için 6 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de, Konak İskelesi’nde bir tören düzenlenecek. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, Altınordu camiasının sembol isimleri de katılacak.

 Efsaneler ölümsüzleşiyor

 Geçtiğimiz aylarda Göztepe’nin efsane kaptanı Gürsel Aksel ile Karşıyaka’nın sembol ismi (Gode) Cengiz Kocatoros’un adının verildiği gemileri hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşım filosuna kazandırdığı bu yeni gemilerin isimlerini İzmirlilerin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonucunda belirlemişti. 500 bini aşkın oyun kullanıldığı ankette en yüksek oyu 1881-Atatürk ismi almıştı. Bugüne kadar üretilen 9 gemiyi hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu gemilere Çakabey, 9 Eylül, 1881 Atatürk, Soma 301, Dario Moreno, Attila İlhan, Foça, Cengiz Kocatoros ve Gürsel Aksel isimlerini verdi. Teslim alınan arabalı yolcu gemilerine ise yine ankette öne çıkan Hasan Tahsin ve Ahmet Piriştina isimleri verildi.

Altınordu efsanesi 

Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük ustalarından biri olan Sait Altınordu, 43 yaşına kadar meşin yuvarlağın peşinden koştu. Aralıksız olarak Altınordu takımında 27 yıl oynayan Sait Altınordu, bu başarıyı antrenörlük ile taçlandırdı. Kendisini kulübü ile öyle özdeşleştirdi ki, soyadını bile "Altınordu" olarak aldı. Uzun futbol hayatı boyunca, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük kulüplerin astronomik rakamlara ulaşan transfer tekliflerini geri çevirdi. Altınordulu olarak yaşadı ve Altınordulu olarak bu hayata veda etti. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.