OYAK üst yönetiminde deprem

OYAK üst yönetiminde deprem

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Necati Özbahadır istifa etti, Genel Müdür Yardımcısı Karaer görevden alındı. Genel Müdürü Coşkun Ulusoy ise çekilme sinyali verdi.

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Ömer Necati Özbahadır istifa etti. Özbahadır’ın 3 danışmanı; Dursun Özer Özdinç, Gülün Egeli ve Ahmet Haluk Ektirici ile genel müdür yardımcısı Batuğhan Karaer görevden alındı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise henüz yeni bir atama yapılmadı.

7 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen OYAK 56’ncı Olağan Genel Kurulu Divan Başkanı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın konuşmasıyla açıldı. Açış konuşmasından sonra, OYAK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tümamiral Macit Arslan, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Korgeneral Ömer Necati Özbahadır’ın 6 Mayıs tarihli istifa dilekçesini Divan’a sundu. Bunun üzerine Yönetim Kurulu Başkanı ile ilgili 2 Mayıs tarihinde genel kurul üyeleri tarafından verilen müzakere talebi geri çekildi. Müzakere talebinin Özbahadır’ın yönetim kurulu başkanlığı dönemindeki icraatlarıyla ilgili olduğu ve genel kurul üyelerinin bu dönemi ibra etmek istemediği öğrenildi. OYAK’ta genel kurul öncesinde son 15 gün içinde genel kurul üyelerinin birçok konuya eğilme fırsatı bulduğunu belirten OYAK Genel Müdürü Dr. Coşkun Ulusoy, Grubun net varlığının 2015 yılında 22 milyar lirayı geçtiğini kaydetti. Toplam dağıtıma esas kaynak miktarının ise 3.3 milyar lira olduğuna dikkat çeken Ulusoy, bu rakamın benzer gruplar içindeki en yüksek rakımı ifade ettiğini vurguladı. Ulusoy, toplam dağıtıma esas kaynağın nema oranının ise yüzde 17.1 olduğunu enfl asyonun ise geçen yıl yüzde 8.8 olarak yılı tamamladığını kaydetti. Türkiye’nin önde gelen iki büyük grubuyla OYAK’ın rakamlarını da karşılaştıran Dr. Ulusoy, OYAK’ın üyelerine aktarılan miktarın her iki holdingin aynı seviyedeki rakamının üstünde olduğuna dikkat çekti.

Ulusoy: Hedeflere vardık şimdi yeni strateji dönemi

Genel müdürlüğü döneminin bir değerlendirmesini de yapan Ulusoy genel kurulda şunları söyledi: “Şimdi ilginç bir noktaya gelmiş bulunuyoruz… 2001 yılından başlayarak; ‘biz bir dünya şirketi olacağız, dünyada var olan ticari bütün kurallara uyacağız, bunların gereklerini yerine getireceğiz, sonuçta Türkiye’nin en önemli, en büyük kurumlarından, kazançlı kurumlarından biri olacağız ve yurt dışına açılacağız’ diye çeşitli söylemlerim oldu. Bu söylemler yıllar içinde aynen uygulandı ve 2015 sonu itibarıyla sanıyorum söylediğimiz bütün hedeflerimize vardık. Fakat şimdi yeni stratejiler oluşturma dönemimiz geldi.”

Ulusoy, “Erdemir’i biz almasaydık Ruslar almış olacaktı. Bugün de herhalde Türkiye açısından sıkıntılar yaratmış olabilecekti” diye de konuştu.

Okyay: OYAK paradan değil Erdemir’den kar ediyor

Bu arada, Divan başkanının ‘Kale Grubu’yla kıyaslandığında sonuçlar nasıl’ diye sorması üzerine Kale Şirketler Grubu Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, OYAK’ın başarısının büyük kısmının reel sektördeki faaliyetlerden gelen başarı olduğuna dikkat çekerek, “Karlar emtia fiyatlarının dünyada son derece düşük seviyelerde seyrettiği bir yılda becermiş vaziyette ve bunun da grubun faaliyetinin büyük kısmını oluşturan Erdemir’den geldiğini biliyoruz. Dolayısıyla, hakikaten çok büyük başarı” dedi.

Verilen bilgiye göre, 2015 sonu itibarıyla 311 bin üyesi bulunan OYAK Grubu’nda demir çelik, çimento, beton, otomotiv, kimya, enerji, lojistik, finansal ve diğer hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren 18’i doğrudan 70’i dolaylı olmak üzere toplam 88 şirket bulunuyor. OYAK ve Grup şirketlerinde yaklaşık 29 bin kişi çalışıyor.

OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy’dan ‘çekilme’ sinyali:

Simsiyah saçlarım bembeyaz oldu

 

OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, 56’ıncı genel kurulda yaptığı konuşmada uygun görülen bir zamanda genel müdürlük görevini bırakmaya niyetli olduğunu açıkladı. Ulusoy’un bu yöndeki sözleri şöyle:

• Ben buraya 2000 yılının ortasında geldim. Aradan 16 sene geçti. Simsiyah olan saçlarım bembeyaz oldu. Şikayetçi değilim ama olduğunu ifade etmiş olayım. 2010 yılında “2000’de geldik, 10 sene, bu benim gibi 7-8 seneden fazla bir görevde kalınmamalı diye beyanatlar vermiş bir kişi için doğru değil” derken, ben ve yakın çalışma arkadaşlarım sıkıntılar çektik üzüntüler çektik ama kurumumuzu terk etmedik. Dolayısıyla bize düşeni 2010 yılından beri yaptık. Sıkıntılar aşıldı, geçildi…

• Yeni organizasyonlar, şekillenmeler, yeni boyutlar, vizyonlar lazım. Benim bu çerçeve içinde 16 sene daha götürecek artık gücüm kalmadı. Yeni atılımın yeni arkadaşlarla başlamasının yararlı olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla, 2010 yılında ertelediğim ‘Ben ne yapayım?’ değerlendirmemi tekrar gündeme aldım.

• Artık sağlığıma zarar gelmeden bende de yeni bir ivmeyi başlatıp, o ivmeyi yarıda bırakarak ilerleyen günlerin getirdiği mecburiyetler içinde, gerek sağlık olsun gerek başka hususlar olsun, sıkıntılara düşmeden artık bir yerde her şeyi tadında ve şık olan, bana yakıştığını ümit ettiğim çerçevede bir nihayete erdirmenin Simsiyah saçlarım bembeyaz oldu OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy’dan ‘çekilme’ sinyali: doğru olduğunu düşünüyorum.

• İlgili makamlarla görüştüm, görüşüyorum. Onların da uygun bulacağı bir zaman içinde benim noktayı koymam en doğru hareket olacaktır. Aklım her zaman OYAK’la, gönlüm her zaman OYAK’la…

HÜRRİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.