Otomotivde yenilikçi adımlara ödül

Otomotivde yenilikçi adımlara ödül

Bursa'da, 27-29 Mayıs'ta otomotiv ve tekstil sektörlerine yönelik gerçekleştirilecek yarışma ve ödül törenleriyle Türkiye ekonomisinin üretimi, katma...

Bursa'da, 27-29 Mayıs'ta otomotiv ve tekstil sektörlerine yönelik gerçekleştirilecek yarışma ve ödül törenleriyle Türkiye ekonomisinin üretimi, katma değeri ve büyümesine katkılar sağlanması hedefleniyor.

Otomotiv ve tekstil endüstrilerinin Ar-Ge proje yarışmaları final ve ödül törenleri ilk kez eş zamanlı olarak Bursa'da gerçekleştirilecek. Uludağ İhracatçı Birliklerinden (UİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığının destekleri, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) koordinasyonu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) ortaklığıyla hazırlanan "Türkiye Otomotiv Sektöründe 4'üncü Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Ar-Ge Proje Pazarı" ve "4'üncü Komponent Tasarım Yarışması" ile "7'nci Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı'' ve ''5'inci Türkiye Evtekstili Tasarım Yarışması"nın finalleri, 27-29 Mayıs'ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Etkinliğin ilk gününde TİM tarafından organize edilecek "Bursa İnovasyon Günleri" olacak. Bu etkinlikte, inovasyonun önemi öğrenci, akademisyen ve iş adamlarına anlatılacak. Yarışmaların Türkiye ekonomisinin üretimi, katma değeri ve büyümesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Organizasyonun ikinci gününde ise OİB yürütülen "Türkiye Otomotiv Sektöründe 4'üncü Ar-Ge Proje Pazarı" ve "4'üncü Komponent Tasarım Yarışması"nın finalleri ile ödül töreni düzenlenecek. Otomotiv endüstrisinde yerli ve yabancı tasarım ve inovasyon gurularının sahne alacağı bu etkinliklere katılan başarılı projeler sergilenecek. Otomotiv endüstrisiyle ilgili "workshop"lar organize edilerek inovasyon ve Ar-Ge'nin tüyoları verilecek.

Birbirinden ilginç projelerin yarışacağı "7'nci UTİB Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı" ve "5'inci Türkiye Evtekstili Tasarım Yarışması"nın finali ve ödül töreni ise etkinliğin üçüncü gününde gerçekleştirilecek. Ödül töreninin yanı sıra uluslararası arenada tasarım ve inovasyona yön veren birçok konuşmacının bulunacağı etkinlikte ayrıca "workshop"lar düzenlenerek sektöre sinerji katılması sağlanmaya çalışılacak.

UTİB'in proje pazarına önceki yıllarda toplam bin 200'e yakın proje katıldı. Çevreci ve metal parlatıcı, görme engelliler için akıllı, bebeklerde gaz sancısını azaltan, vücut ısısı ölçebilen, anti-stres taşlarla tasarlanmış, yeni nesil hafif kurşun geçirmez kumaşlar ile işitme engelliler için ses algılayan kumaşla kaplı direksiyon gibi ilginç projeler önceki yıllarda başarılı olarak birçoğunun üretimi için çalışmalara başlandı.

Yarışmalara katılacak projelerde kendi alanlarında farklılık, yaratıcılık, yenilikçilik aranacak. Sektörlere değer katacak başarılı projeler organizasyon süresinde sergilenecek. İnovatif tasarım ve projeler sanayici ile buluşturularak üretim için ilk adım atılacak. Ortaya konulacak sinerjinin Bursa'dan yayılarak Türk ekonomisinin 2023 hedeflerine yönelik katma değer olarak geri dönmesi amaçlanıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.