Otomobilin kalbi Paris'te atacak

Otomobilin kalbi Paris'te atacak

Bu yıl 114. düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı 29 Ekim-14 Ekim tarihleri arasında başlıyor. Bir çok ünlü otomobil markasına ev sahipliği yapacak olan fuarda...

Bu yıl 114. düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı 29 Ekim-14 Ekim tarihleri arasında başlıyor.

Bir çok ünlü otomobil markasına ev sahipliği yapacak olan fuarda 100'e yakın yeni modelin dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.

103 ülkeden 13 bin gazetecinin takip edeceği fuarda Audi, BMW, Chevrolet, Ford, Mazda, Mercedes, Nissan, Peugeot, Porsche, Toyota, Volkswagen gibi dünya devlerinin iddialı modelleri ilk kez bu fuarda boy gösterecek.

İşte yeni modeller:

Abarth

Fiat'ın resmi modifikasyon şirketi Abarth, 695 Fuori Serie ile otomobillerini baştan aşağıya müşterilerinin talebine kişiselleştirebilecek. Firma bu kişiselleştirme hizmetinin tanıtımı için fuarda ürettiği iki sürümü fuara getirecek.

Alfa Romeo

İtalyan firma Alfa Romeo, fuara Mito'nun iki yeni türevi ile katılacak. Mito, SBK Limited Edition isimli modeli, 1.4 litre 170 bg'lik QV özelliklerini barındırıyor. Mito SBK'da sadece siyah ve kırmızı gövde renkleriyle, 18 inçlik yeni alaşım jant ve özel koltuklar dikkat çeken özelliklerin başında yer alıyor.

Aston Martin

Dünyaca ünlü spor otomobil markası 5.9 litrelik V12 motoruyla birlikte 510 HP güç üreten yenilenen Aston Martin DB9 ile fuara katılıyor.

Audi

Audi fuarda beş Kapılı A3 Sportback, Yeni S3, SQ5 TDI Exlusive Konsept, Yeni RS5 Cabriolet modelleri boy gösterecek.

Uzun dingil mesafesi sayesinde daha rahat bir iç mekana kavuşturulan A3 Sportback'in arka koltuğunda 3 yetişkin rahatlıkla yolculuk yapabilecek. Otomobil, 3 kapılı versiyonundan Yaklaşık 800 Euro daha pahalıya satılacak.

296 HP güç üreten 2.0 litrelik motoruyla 0-100 kilometre hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlayan yeni S3, 2013'ten itibaren yollara olacak.

Sadece 50 adet üretilecek olan SQ5 TDI Audi Exclusive Konsept, Aral Mavi 'kristal etkisi' boyası, özel deri iç mekanıyla birlikte yaklaşık 115 bin Euro etiketle vitrine çıkacak.

Coupe modeli ile aynı motoru kullanacak olan yeni RS5 Cabriolet de Paris Motor Show'da adından söz ettirecek otomobiller arasında. Otomobilde 444 HP 4.2 litrelik V8 motoruyla birlikte yedi vitesli S Tronic şanzıman bulunuyor ve isteğe bağlık olarak seramik fren sistemiyle birlikte yine önümüzdeki yıl satışa sunulacak.

BMW

Fuarda 3 Serisi GT'nin dünya prömiyerini yapacak olan BMW aynı zamanda yeni M-performans iyileştirmelerini de sunacak.

BMW'nin asıl sürprizi ise markanın ilk önden çekişli modeli olan Concept Active Tourer. 3 silindirli 1.5 dizel motorla donatılan bu hybrit araç kilometrede 2.5 litrelik yakıt tüketimine sahip olacak.

Chevrolet

Chevrolet'in mini SUV modelini ilk olarak tanıtacağı Trax'de 1.6, 1.4 litre turbo benzinli, 1.7 litre dizel ünite görev yapacak ve tüm motor versiyonlarında dört tekerlekten çekiş seçeneği bulunacak.

Dacia

Rakiplerine göre daha ucuz otomobiller üreten bütçe dostu marka Dacia, fuarda yeni Sandero modelini tanıtacak.

Fiat

84 HP'lik benzinli ve 74 HP'lik dizel motorların görev yapacağı yeni Fiat Panda 4x4, kilitli diferansiyel sistemiyle birlikte hafif arazide boy gösterebilecek.

Ford

Ford, Paris Otomobil Fuarı'nda makyajlanmış Fiesta ve tamamen yenilenen Mondeo'yu sergileyecek. Fuarda 2013 yılında Mondeo'nun üzerinde görev yapacak 1.0 litrelik üç silindirli 123 HP'lik motor, gücü ve 125 g/km'lik karbon salım değeri ile adından oldukça söz ettirecek gibi.

Hyundai

Güney Kore'li firma i30'un üç kapılı versiyonunu ilk kez tanıtacak. Yeni bir ızgara, sis farları, yeniden şekillendirilmiş ön ve arka tamponlar, 16 inç'lik yeni jantlarıyla öne çıkan üç kapılı i30'da 97 g/km karbon gazı salan 1.6 litrelik 128 HP'lik dizel motor görev yapıyor.

Jaguar

Ünlü İngiliz firması, 3.0 ve 5.0 litrelik motorların görev yapacağı yenilediği F tipi modellerle fuarda gözdolduracak.

Jeep

Üç yeni model varyasyonu ile Paris'e katılan Jeep, özellikle en zorlu arazilerde bile boy gösterebilecek 468 HP güç üreten 6.4 litrelik V8 motoru, 18 inç'lik jantları yeni büyük off-road tekerlekleri, anti-spin diferansiyeli, özel multimedya navigasyon sistemi ile Grand Cherokee SRT Limited Edition modeli adından oldukça söz ettirecek.

Kia

Kia'nın Ceed platformu üzerinde yeniden tasarladığı yeni MPV'si Carens, beş ya da yedi koltuk seçenekleri ile fuarda yerini alacak.

Kia, yine Ceed'in sportif versiyonu Proceed'i de ilk kez tanıtacak. Bu yeni modelde 200HP'lik 1.6 litre benzinli motor da görev alacak.

Land Rover

Land Rover dördüncü nesil Range Rover ile Paris Motor Show'a katılıyor. Daha gelişmiş sürüş özelliklerine ve yol tutuşuna sahip olan yeni Range Rover'da önümüzdeki yıl hybrit bir motor da görev yapabilecek.

Lexus

Lexus, fuarda LF-CC konsepti üzerinde ürettiği yeni GS serisini ön plana çıkarıyor. Yüksek güç üreten elektrikli ve 2.5 litrelik 4 silindirli motorun kombinasyonunun oluşan hybrit bir ünitenin yer aldığı yeni GS serisinin yakın bir gelecekte coupe ve cabrio versiyonları üretilecek.

Mazda

Fuardaki en iddialı modellerden biri olan yeni 6 serisini ilk kez Paris Otomobil Fuarı'nda izleyenlerin beğenisine sunacak. Otomobilde 2.0 litrelik SkyActiv benzinli ve 2.2 litre SkyActive-D dizel iki yeni motor görev yapacak. Japon firma gösterisini yeni bir ön tampon, daha keskin bir gaz tepkisi ve geliştirilmiş yaya güvenliği özelliklikleriyle birlikte makyajladığı MX-5 ile sürdürecek.

Mclaren

ünlü spor otomobil üreticisi Mclaren, süper otomobil üretmek amacıyla yola çıkarak geliştirdiği P1 konsepti ile fuarda adını söz ettirecek. 960 HP'lik motoru ile adeta asfalt canavarı haline gelecek fiyatı ise firmanın yine Paris'te tanıtacağı diğer modelleri olan MP4-12C'den bir hayli yüksek olacak.

Mercedes-Benz

Paris'te Mercedes-Tesla ortaklığıyla geliştirilen tam elekrikli B sınıfı modelin prömiyeri yapılacak. 134 HP'lik motoruyla elektrikli Mercedes 200 kilometrelik bir menzile sahip olacak. Otomobil en erken 2014 yılında satışa sunulacak.

Fuarda ayrıca Alman üreticinin amiral gemisi yüksek performanslı AMG Coupe ve bunun elektrikli versiyonu ile yeni F1 güvenlik aracı sergilenecek.

Mini

İngiliz firma, fuara önümüzdeki Mart ayından itibaren Countryman'ın üç kapını versiyonu olarak satılacak olan Paceman ile katılıyor. Avrupa'da yaklaşık 24 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla satılacak olan bu yeni Mini'nin daha sonra performans sürümü olan JRW ile birlikte yedi adet yeni benzinli ve dizel üniteler otomobilerin üzerinde yerini alacak.

Nissan

Son yıllarda fuarlara özellikle konsept modellerle damgasını vuran Nissan, hidrojen yakıt teknolojisiyle çalışan Terra modeliyle kendisini gösteriyor. Bu modelde hidrojen jeneratörü tarafından desteklenen elektrik motorları kullanılıyor. Nissan yetkilileri bu projenin kısa sürede tamamlanarak piyasada olabileceğini ifade ediyor.

Öte yandan Japon üretici 370Z modelini güncel bir ön tampon makyajıyla fuarda tanıtacak. Firma fuarda ayrıca, geliştirilmiş aerodinamik, daha güçlü bir motor ve iyileştirilen şasiyle Juke Nismo'nun üretim versiyonunu sunacak.

Peugeot

Ekonomik olarak bazı sıkıntılar yaşayan Fransız 'Aslan'ı efsane GTI modelini 208 ile yeniden tanıtacak. 198 HP gücündeki 1.6 litre turbo benzinli otomobilin 0-100 kilometre hızlanması 7 saniyenin altında olacak.

Peugeot ayrıca fuarda 280 HP'lik ralli modeli 208 R5'i ve 2008 kavramını ilk kez tanıtacak. Doğu Avrupa, Asya, Afrika gibi ülkeler için geliştirilen dayanıklı kompakt sedan 301 de yine ilk kez bu fuarda boy gösterecek.

Fransız devinin 600 HP güç üreten yeni Le Mans prototipi Onyx ve yine firmanın makyaj operasyonuna tabi tuttuğu RCZ , Paris Motor Show'un öne çıkan modellerinden biri olacak.

Porsche

Ünlü Alman üretici 911 Carrera 4'ün galasıyla fuarda yer alacak. Carrera 4 ve Carrera 4S, yaklaşık 100 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Otomobilde dört tekerlekten çekiş sistemi, 345 HP ile 395 HP güç üreten 3.4 ve 3.8 litrelik motorlar görev yapacak.

Renault

Renault, fuada Bursa'da üretilecek dördüncü nesil Clio ile ön plana çıkacak.

Toyota

Japon otomobil üreticisi tamamen yenilediği yeni Auris, yeni Auris Touring Spor modelini ile makyajladığı Verso modelini ilk kez Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtacak. Toyota ayrıca Türkiye'de de satışa sunduğu GT86'nın performans parçalarını sergileyecek.

Volkswagen

Alman Otomotiv devi Volkswagen grubu geçtiğimiz günlerde fotoğraflarla tanıtımını yaptığı Golf'in yedinci jenerasyonunu Paris'te izleyicilerle buluşturacak.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.