Otokar, iş sağlığı ve güvenliği yaklaşımı taçlandırıldı

Otokar, iş sağlığı ve güvenliği yaklaşımı taçlandırıldı

Otokar, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, üretim süreçlerindeki en önemli bileşenlerinden olan iş sağlığı ve güvenliği konusundaki kalitesini, hak kazandığı OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi ile de tescilledi. Çalışma hayatının günümüzdeki en önemli sorunlarından biri olan sağlıklı ve güvenli çalışma ortamının Otokar’da en üst düzeyde sağlanıyor ve güvenlik önlemleriyle de kaliteli bir işyeri anlayışı sunuyor. Otokar standartlarını yükselterek çalışma koşullarını düzenlerken iş sağlığı ve güvenliği yönetimini sürdürülebilir kılmak için OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Politikasında yer alan Planlama, Uygulama ve İşletme, Kontrol ve Yönetimin Gözden Geçirmesi, başlıkları altındaki şartlarını başarıyla yerine getirerek belgeyi almaya hak kazandı.

OTOKAR İÇİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLK ÖNCELİK
OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi işyerlerini çalışanlar için sağlıklı ve güvenli hale getirmede yardımcı olabilecek uluslararası platformda kabul gören bir standart. Otokar, topyekûn mükemmellik felsefesi ile tüm üretim süreçlerinde güvenilir ortamı hedeflerken iş süreçlerini ulusal ve uluslararası standartlara göre en üst seviyede tedbirlerle yönetiyor. Gerekli şartları yerine getiren Otokar’ın, gerçekleştirilen denetlemeler sonrasında, OHSAS standardına uygun çalıştığı akredite kuruluş tarafından onaylandı.

OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’ni alarak ulusal arenada artık daha güçlü olduklarının altını çizen Otokar İnsan Kaynakları Müdürü Berent Ergin, “Otokar olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Politikasında faaliyetlerini yürütürken çalışanlarımızı en önemli değerimiz olarak görüyoruz. Sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı yaratmak için gerekli tedbirleri almayı prensip edindik. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm çalışmalarımızı da bu politika ile uyumlu bir şekilde yürütüyoruz” dedi.

OHSAS 18001 NEDİR?
OHSAS 18001, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasal mevzuatın ışığı altında, kuruluştaki söz konusu riskleri ortadan kaldırarak veya en aza indirerek, kalite ve çevre standartları ile uyumlu uluslararası bir standartta sağlıklı, güvenli bir çalışma ortamı oluşturarak sürdürülebilirliğini yönetir. OHSAS 18001, hem kuruluşların iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasal mevzuata uyumlu olduğunu gösterirken hem de iş ortamının sürekli iyileştirilmesi sayesinde iş yerindeki üretkenliği ve verimi artırmaktadır. OHSAS 18001, kuruluşların ürün ve hizmetlerinin güvenliğinden çok çalışanın sağlığına ve işin güvenliğine yönelik bir standarttır.

LOJİPORT 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.