Otobüsü kaçırmak tarihe karışıyor

Otobüsü kaçırmak tarihe karışıyor

MOBİETT 1 milyona yaklaşan kullanıcısına daha iyi hizmet verebilmek için yolcu talepleri doğrultusunda görülen eksikliklerini iyileştirdi. ETT MOBİETT...

MOBİETT 1 milyona yaklaşan kullanıcısına daha iyi hizmet verebilmek için yolcu talepleri doğrultusunda görülen eksikliklerini iyileştirdi.

ETT MOBİETT akıllı telefon uygulamasına bir çok yenilik ekledi. 2013'te 'Mobiett Akıllı Durak', 2014'te de 'Mobiett Nasıl Giderim' uygulamalarını hizmete koyan İETT uygulamalarını güncelleştirdi. Yeni uygulamada durağa yaklaşan

YENİ MOBİETT'te NELER VAR?

Yeni versiyonla birlikte uygulamada eklenen durak radarı özelliği ile durakların konumları artırıldı ve gerçeklik özelliği sayesinde gerçek görüntüler üzerinde gösterilmeye başlandı. Mevcut uygulamalarda gösterilen otobüslerin duraklara varış zamanına ek olarak seçilen hattın otobüslerinin haritada gösterilmesi sağlandı.

Yılda 10 milyon yabancı turistin ziyaret ettiği İstanbul'da uygulamayı turistlerin de rahatlıkla kullanabilmesi için 'İngilizce' ve 'Arapça' başta olmak üzere yabancı dil desteği sağlandı. Metrobüs için de ayrı bir sayfa tasarlanan uygulamada metrobüs duraklarına kolay ulaşım yolları da sunuluyor.

GELEN OTBÜS ALARM VERECEK

MOBİETT'in yeni versiyonunda özellikle görme engelli yolcuların talepleri doğrultusunda bir alarm sistemi geliştirildi. Özellik, istenilen durağa ve hatta ait otobüs gelmeden belirtilen zaman kadar önce alarm çalmasını sağlıyor. Böylece harita üzerinde kendi konumu ve otobüs duraklarının konumlarını da görebilen kullanıcılar, duraktan hangi hatların geçtiğine, otobüslerin hareket saati bilgilerine ve hatlara ait güzergah bilgilerine de kolayca ulaşabiliyor. Uygulama sayesinde yolcular durağa gitmeden planlama yapabiliyor.

Yolcular otobüslerin durağa varış dakikalarına ek olarak otobüslerin bisiklet aparatı, şarj, internet, klima, engelli erişimine uygunluğuna ait bilgileri de görebilecekler. Ayrıca yeni versiyonda durakların hangi ulaşım modları ile entegrasyonu olduğu ile ilgili bilgi de sunuluyor.

6 BİNE YAKIN OTOBÜS HAKKINDA BİLGİ VERECEK

MOBİETT Akıllı Durak uygulaması sayesinde İstanbul genelinde bulunan 11 bin durağın tamamını akıllı durağa dönüştüren İETT, 6 bine yakın otobüsün durağa varış sürelerinin gerçek zamanlı olarak kullanıcılara verilebileceği bir altyapı sunuyor. MOBİETT ayrıca İETT ile daha kolay iletişime geçilmesini sağlayan 'Beyaz Masa' özelliğiyle de yolcularla anlık iletişim imkanı veriyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.