Otobüs şoförlerine KPSS şartı geldi

Otobüs şoförlerine KPSS şartı geldi

Ulaştırma Denizcilik ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 5 yıllık B sınıfı ehliyete sahibi olan kaptanlık bölümü mezunlarının KPSS ile DHMİ'ye alınacağını açıkladı.

CHP  Niğde  Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi  Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan'a  Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde (DHMİ) üniversitelerin otobüs kaptanlığı bölümünden mezun olanların istihdam edilip edilmeyeceğini sordu. Bakan Arslan, 5 yıllık B sınıfı ehliyete sahibi olan kaptanlık bölümü mezunlarının  KPSS ile DHMİ'ye alınacağını açıkladı.

BU YIL DA SÜRECEK

Gürer, bu bölümlerden her yıl bine yakın öğrencinin mezun olduğunu belirterek, ''DHMİ'nin şoför alımlarını otobüs şoförü (kaptanlık) bölümünden yapması düşünülmekte midir" diye sordu. Bakan Arslan ise DHMİ'deki şoför ihtiyacının  Devlet Personel Başkanlığı tarafından verilen izin kapsamında  KPSS ile karşılanmakta olduğunu kaydederek, "En az 2 yıllık yüksekokul mezunu ve 5 yıllık B sınıfı ehliyet sahibi olma şartlarını taşıyan herkes bu kadroyu tercih edebilmektedir" dedi. Arslan, DHMİ Genel Müdürlüğü'nün ihtiyaca göre bugüne kadar üniversitelerin otobüs kaptanlığı bölümünden personel alımı yaptığını, bu yıl da devam edileceğini bildirdi.

SÖZCÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.