"Orta Koridor ile lojistik kısa ve ekonomik olacak"

"Orta Koridor ile lojistik kısa ve ekonomik olacak"

Bakan Arslan Orta Koridor Projesi hakkında açıklama yaptı. Arslan bu proje sayesinde taşıma sürelerinin daha kısa olacağını ve ekonomik hale geleceğini söyledi.

Kuşak ve Yol Forumu’na katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Türkiye için oldukça önemli olan Orta Koridor Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Projenin çok büyük katkılarının olacağını iyi değerlendirilmesi gereken bir avantaj konumunda olduğunu belirten Arslan, projenin hayata geçirilmesi ile ekonomik alanda etkileşimlerin yaşanacağını söyledi. Çin’den Avrupa’ya kadar uzanan ve Bakü-  Tiflis – Kars Demiryolu Projesi’ni de içerisinde barındıran orta koridorun uluslararası taşımacılık açısından çok büyük önemi olduğunun altını çizen Arslan, proje hayata geçirildiğinde taşıma sürelerinin daha kısa hale geleceğini, ulaşımın çok daha kolay ve çok daha ekonomik hale geleceğini söyledi.

Taşımacılık Ekonomik Hale Gelecek

Bakü – Tiflis – Kars Demiryolu Hattı’nın taşıma süresi üzerinde çok etkili olacağını ve ticarete çok önemli katkılarının olacağını, taşımacılığın ekonomik hale gelmesinin herkes tarafından kabul gördüğünü belirten Arslan, orta koridorun çok önemli olduğunu bundan yararlanmak istediklerini söyledi. Coğrafyadaki tüm ülkelerin yük hareketini kolaylaştırmak istediklerini belirten Arslan, orta koridorun tamamlayıcısı olan diğer ulaşım alanlarının bağlanmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Haziran Sonu Bitiyor

Türkiye’nin orta koridoru tamamlamasının diğer ülkelerin de gündeminde olduğunu belirten Arslan, projenin 2017 yılının haziran ayında tamamlanacağını ve seferlere başlanacağını söyledi. Arslan bu projeleri hizmete sunarken ülkedeki insanların seyahat konforunu artırmak için çalışmaların yürütüldüğünü, ülke içerisindeki yük hacmini artırarak taşımanın kolaylaştırılacağını ve ekonomik girdinin sağlanacağını söyledi. Arslan projenin hayata geçmesi ile ekonomik açıdan etkileşimlerin oluşacağını ve canlılık yaşanacağını söyledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.