Onursan, Amerika’yı yeniden keşfedecek

Onursan, Amerika’yı yeniden keşfedecek

Türkiye’nin önde gelen yangın ve deniz emniyeti şirketlerinden Onursan, gemi, ikmal, teknik malzeme toptan satışı ve uygu haberleşme konularında faaliyet gösteren Deckhouse ile ABD pazarına hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor.

30 yılı aşkın bir süredir servis kalitelerini sürekli geliştirerek ilerlemeyi hedeflediklerini söyleyen Onursan Genel Müdürü Barbaros Onur, ABD pazarına açılabilmeleri için gerekli şartların artık tam olarak oluştuğunu dile getirdi. Projeyi, aslında çok daha önceden beri tasarladıklarını ifade eden onur, “Bu faaliyeti bu güne kadar geciktirmemizin sebebi, firma olarak bu işte ilk olmamızın bize yüklediği bazı sorumluluklar. Mükemmel kombinasyonu bugün yakaladığımızı düşünüyorum. Amerikan iç hat taşıması yapan gemilerin Amerikan bayraklı olması ve bütün ekipmanın Amerika'da üretilmesi zorunluluğu var. Ama bizim hedefimiz, Amerika'nın en yoğun bölgesi olan, Houston bölgesine gelen Amerikan değil, yabancı gemilere servis verebilmek.  Özellikle 2006 yılından beri devam eden filika-matafora servis işlerinde çok kısa bir süre içerisinde birçok firma ve markanın yetkilisi olarak hizmet vermeye başladık. Ama bu süreçte gözlemlediğimiz gibi servis kalitesi düşük ve ticari etiğe sahip olmayan firmaların bu yetkilerini zamanla kaybettiklerini gördük. Genel olarak bakıldığında üreticilerin de zamanla daha iyi ve kaliteli servisi amaçlayan firmaları tercih ettiklerine tanıklık ettik. Can salı işinde ise bundan biraz daha farklı olarak belli yerlerde üreticilerin doğrudan kendi servis istasyonlarını kurduğunu görüyoruz. Bu anlamda üretici firmalarla iyi ilişkiler kurmak ve güven kazanmak kısa zamanda elde edilmiyor ancak çok kısa zamanda kaybedilme riski var. Sanırım bizin en önemli avantajımız, yılların getirisiyle bu güven ve işbirliği anlayışını kazanmış olmamız ve bunu birlikte çalıştığımız firmalara da götürmüş olmamız” diye konuştu.

onursan-2.jpg

“MÜŞTERİMİZİ NE KADAR MEMNUN EDERSEK
BİZE OLAN İHTİYAÇ O ORANDA ARTACAKTIR”

ABD’de pazarın büyüklüğüne dikkat çeken Barbaros Onur, özellikle de Houston bölgesinin ticari gemi faaliyeti azısından en yoğun bölgelerin başında geldiğini vurguladı. Uzun dönemde servis hizmetlerini ABD’nin diğer bölgelerine de ulaştırmayı düşündüklerini aktaran Onur, “Ancak bu genişlemede şartların oluşması zaman alabilir. Bu konuda çok aceleci olmadan emin adımlarla ilerlemenin daha uygun olacağını düşünüyoruz. Bu konu biraz da buradaki muhtemel başarımıza ve müşterilerimizden gelecek isteklere bağlı bir konu. Mutlaka ki müşteri memnuniyeti sağladığımız oranda bu durum kendiliğinden bir ihtiyaç haline gelecektir” ifadelerini kullandı.

“DECKHOUSE’UN TECRÜBESİ BİZE IŞIK TUTACAK”
Ortaklıkla ilgili çok iyimser düşüncelere sahip olduklarını söyleyen Genel Müdür Barbaros Onur, Deckhouse’un ABD’deki tecrübelerinin kendilerine ışık tutacağını dile getirdi. Onur, sözlerine şöyle devam etti: “Genel olarak bu ülkede düzgün çalışan ve prensipli hareket eden firmaların rakiplerine göre fark yaratabildikleri, özellikle çalışma azmi ve emek gibi durumlarda başarılı olacaklarını düşünüyorum. Ancak ABD özelinde diğer önemli bir konu da bu ülkeyi iyi tanımak ve anlamak. Amerika, kendi özgü özellikleri olan bir yer. Amerika'da regülasyonları çok iyi bilmek, kuralları çok iyi bilmek, çok iyi takip etmek gerekli. Orada biz de olduğu gibi sadece yazılı değil kurallar. Denetim açıkları yok. Bizim yaptığımız, insan emniyetiyle alakalı olduğu için daha fazla önem arz ediyor.

Bu anlamda Deckhouse’un başarı hikayesi bize ışık tutuyor. Buradaki felsefeyi ve iş yaşamını bilmek çok önemli. Çünkü bu ülkenin diğer yerlere pek benzemeyen kendine has bazı özellikleri var. Bunları, olumlu bir sonuca çevirebilmek gibi Amerikalı gibi hareket etmek gerekiyor. Bunu beceremeyen firmaların hangi ülkeden olursa olsun başarılı olma şanslarını daha az görüyorum.”

onursan-1.jpg

“ABD’DEKİ POTANSİYEL BURADAKİNDEN DAHA FAZLA”
Hali hazırda Onursan ve Deckhouse’un kendi müşteri portföyünde yer alan firmaları, hedef müşteri kitlesi olarak gördüklerini söyleyen Onur, bu konuda herhangi bir ayrım yapmadıklarını belirterek, “Bilindiği gibi bu hizmetteki müşteri için en önemli unsurlar servis kalitesi, profesyonel çalışma ve uygun fiyatlandırmadır. Kısacası bu unsurları sağlayabileceğimiz tüm müşteriler hedef kitlemizi oluşturuyor. ABD’deki müşteri potansiyeli buradakinden fazla. O bölge, zaten liman bölgesi. Panama Kanalı'nın 2016'da genişleme durumu var. Panama Kanalı'ndan geçecek gemi tonajları büyüyecek. Önümüzdeki yıllarda gemi sayıları artacak. Houston bölgesinde liman genişletme çalışmaları devam ediyor.  Potansiyeli büyük bir bölge ve iyi başlayan düzgün çalışan firmalar için elverişli bir yer” dedi.

Burak GÜNER – Marin&Port

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.