TOBB Nusaybin'i yenileyecek

TOBB Nusaybin'i yenileyecek

TOBB'dan yapılan duyuruda, Nusaybin Gümrük Kapısının, yap-işlet-devret modeliyle yeniden inşası ve işletmesine ilişkin Uygulama Sözleşmesinin, yarın...

TOBB'dan yapılan duyuruda, Nusaybin Gümrük Kapısının, yap-işlet-devret modeliyle yeniden inşası ve işletmesine ilişkin Uygulama Sözleşmesinin, yarın saat 16.00'da Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla Birlik Merkezi'nde imzalanacağı kaydedildi.

Kara sınır kapıları aracılığıyla, ihracatın yüzde 53'ünün, dış ticaret hacminin ise yüzde 40'ının gerçekleştirildiği kaydedilen duyuruda, söz konusu sınır kapılarının modernizasyonunun 3996 sayılı kanun çerçevesinde, kamu tüzel kişiliğine haiz bir kurum tarafından, Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesine karar verildiği hatırlatıldı.

Duyuruda son dönemde Suriye ile ekonomik, sosyal ve kültürel alanda artan işbirliği ve bölgenin orta ve uzun dönemde uluslararası ulaştırma ve enerji koridorlarındaki hassas konumunun, Nusaybin Gümrük Kapısının önemini bir kat daha artırdığına da vurgu yapıldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.