Yeni Giulietta, BMW'ye karşı

Yeni Giulietta, BMW'ye karşı

147 modelinin yerini alacak olan yeni Giulietta ile kompakt sınıfta bir sıçrama yapan Alfa Romeo'nun BMW'ye karşı bir düello geleneği vardır. Auto Bild...

147 modelinin yerini alacak olan yeni Giulietta ile kompakt sınıfta bir sıçrama yapan Alfa Romeo'nun BMW'ye karşı bir düello geleneği vardır. Auto Bild dergisi tarafandan karşılaştırılan her iki otomobil özellikle sportif ve dinamik sürüş özellikleriyle kullanıcılarını oldukça etkileyecek.

Alfa Giulietta: Küçük motor hacmi ile çok yüksek güç modasına uyan Alfa, 170 HP'lik motoruyla gurur duyuyor. Guiletta'nın yüksek teknolojili 1.4 litrelik turbo motoru 170 HP gücü ve 250 Nm torka sahip. İlk kalkışlarda biraz zayıf kalan bu motor devir arttıkça kendisini toparlıyarak oldukça atak bir görünüm sergiliyor ve çıkardığı motor sesi insanı hayran bırakıyor.

0'dan 100 km'ye 7,8 saniyede hızlanan Giulietta'nın maksimum hızı 218 kilometre. Yüksek hızda ele güzel oturan ve manevralarda iyi tepki veren sıkı direksiyon sürücüye oldukça güven veriyor.

Giulietta'nın içinde ise genel Alfa karakterinden daha farklı ancak eski modellere göre daha kaliteli bir kokpit tasarımı kullanılmış.

Giulietta, sürücü sıradan bir kalite modaya tarz kokpit beklediğini, ancak çok az alfa karakter. Koltuk Uzun Ancak, çok kısa, ama ayaklı arka koltuk olarak BMW ve yetişkinlere karşı uygun içindir. Ön koltuklarda herhangi bir ergenomi sorunu olmayan otomobilde özellikle arka koltuklarda baş ve diz mesafesi özellikle uzun boylular için biraz sıkıntılı. Türkiye'de henüz satılmayan Alfa Romeo Giulietta'nın Almanya'daki satış fiyatı 22 bin 400 Euro.

BMW 120i: 2 litrelik dört silindirli turbo motora sahip olan 120i, 170 HP güce sahip. 210 Nm'lik Giulietta'dan daha zayıf bir torka sahip olan otomobil ilk kalkışlarda daha zayıf gibi hissedilsede 0-100 km hızlanmayı yine rakibi Alfa gibi 7,8 saniyede tamamladı. BMW 120i'nin son sürati ise 224 km/h.

En güçlü 1 serisi olan bu modelinde sürüş özellikleri Alfa Giulietta gibi, ancak her iki modelde yol tutuşunu iyileştirmek için sertleştirilen süspansiyon sistemi sayesinde yolculuklarda konfor hissi biraz azalmış.

Kabini sürücü ve yolcular için daha uygun oturma alanları sunan 120i'de özellikle uzun boylu sürücüler için daha rahat oturma pozisyonu sunuyor. Arka koltuk baş ve diz mesafesi ise Giulietta'ya göre kesinlikle daha iyi.

Ülkemizde 116i modeli 56 bin TL'den satılan BMW 120i'nin Almanya'daki satış fiyatı ise 27 bin 150 Euro.

Sonuç olarak, konfor bakımından BMW'nin biraz gerisinde kalan yeni Alfa Giulietta, bünyesinde barındırdığı yüksek teknoloji ve daha uygun fiyat sayesinde BMW 120i'nin bir miktar önünde geçiyor.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.