MOF'10'u 35 bin kişi gezdi

MOF'10'u 35 bin kişi gezdi

Otomobil Distribütörleri Derneği’nin (ODD) desteğiyle, Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. tarafından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)...

Otomobil Distribütörleri Derneği’nin (ODD) desteğiyle, Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. tarafından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Mersin Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (MODER) işbirliği ile Yenişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenen, “Mersin 4. Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet ve Aksesuarları (MOF’10) Fuarı”nı 35 bin kişinin gezdiği açıklandı. 3-9 Mayıs tarihleri arasında yapılan ve başta otomobil sevdalıları olmak üzere tüm motorlu araç tutkunlarını bir araya getiren fuara 30 firma katılırken, fuarı gezen toplam yabancı ziyaretçi sayısı 200 kişi oldu. MOF’10, 7 gün süreyle bölgenin cazibe merkezi olurken, sektöre soluk aldırdı.

 

“Mersin fuarcılık alanında önemli gelişmeler yaşıyor”

 

Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş Başkanı Bilgin Aygün, Mersin’in fuarcılık alanında önemli gelişmeler yaşadığını söyleyerek, bu alanda adeta çekim merkezi haline geldiğini belirtti.

Kentte son olarak gerçekleşen 4. MOF’10 ile otomobil sektöründeki son model ürünlerin tüketici ile buluşması adına önemli bir platform olduğunu açıklayan Aygün, ayrıca MOF’10’un bölgedeki otomobil alanındaki tek fuar olması nedeniyle, daha kapsamlı ve hareketli bir organizasyon olduğunun altını çizdi. “Bölgesel fuar niteliğindeki MOF’0 çevre illerden de ilgi görmüştür” diyen Bilgin Aygün, bu gidişle; önümüzdeki yıllarda bu fuarın daha da genişletilmesi ve farklı noktalara taşınmasının beklentilerine kısa sürede cevap verilebileceğini kaydetti.

 

“Mersin önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor”

 

Fuar organizasyonların kentlerin ekonomilerinin hareketlenmesi ve gelişmesi adına önemli olduğunu vurgulayan Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş Başkanı Bilgin Aygün, “Mersin’de son yıllarda Yenişehir Fuar Merkezi bu anlamda önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir.

Fuarlar kentte yarattığı hareketlilik ile önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu fuarların çeşitli alanlarda ve tarihlerde sürdürülmesinin kent bakımından önemi ve anlamı ise her geçen gün artmaktadır. Bizde Forza Fuarcılık olarak kentin taleplerine uygun organizasyonlara imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“MOF’un kent için önemi artıyor”

 

MODER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış da, fuarın krizden çıkış sonrası beklenenin üzerinde bir ilgi ile gerçekleşmesinin memnuniyetini yaşadıklarını dile getirerek, bu yıl ki MOF’10’un bölgesel düzeyde bir organizasyon niteliğinde olmasının da ayrıca anlamlı olduğunu kaydetti. “Dolayısıyla fuarın kentimiz için önemi de artmıştır” diyen Kış, fuarda otomobil sektörünün önde gelen markaları tarafından çok ciddi indirimlere gidildiğini ve en son model ürünlerin sergilediğini belirtti. Başkan Kış, bu kapsamda tüketicilere önemli fırsatlar sunulduğunu ifade ederek, Mersinlilerin de bu fırsatlardan yararlanmak adına fuara büyük ilgi gösterdiğini bildirdi.

 

 

“Mersin’in sektördeki yeri güçleniyor”

 

Mersin’in, Türk otomobil pazarındaki yerinin her geçen gün güçlendiğini söyleyen Hüseyin Kış, Türkiye otomobil pazarının 2009 yılı Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20.9 oranında artarak, 369 bin 819 adet olarak gerçekleştiğini hatırlattı.

MIDER Başkanı Kış, 2009 yılı Ocak-Aralık ayı binek otomobil satışları ile Türkiye’nin, Avrupa binek otomobil satışlarında 8’inci sırada yer aldığının da altını çizerek, “Mersin’de ise 2009 yılı Ocak-Eylül döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak 9 bin 534 adet araç satıldı. Geçen yılının aynı döneminde bu rakam 7 bin 748 olarak gerçekleşmişti.

Binek araçlarındaki artış yüzde 29 olarak gerçekleşirken, ağır ticari araç satışlarındaki artış 5 18, hafif ticari araçlarda ise yüzde 15 oldu.

 

Mersin ilk tescil belgesinde Türkiye 6’ıncısı

 

Öte yandan 2009 yılı Ocak-Ağustos döneminde Mersin’de trafiğe ilk kaydı yapılan motorlu kara taşıtlarının sayısı; 13 bin 449 olarak gerçekleşti. Böylece 2009 yılı Ağustos ayı sonu itibariyle kentte kayıt altına alınan araç sayısı ekonomik kriz sürecine rağmen yüzde 7 oranında artış göstererek 374 bin 294’e yükseldi.

Aynı dönemde Türkiye genelinde trafiğe ilk kaydı yapılan araçların illere göre yoğunluk sıralamasında Mersin yüzde 3’lük payla 6. sıradaki yerini korudu

İnanıyoruz ki, 2010 yılı sektör adına çok daha başarılı geçecek ve pazarda büyüme gerçekleşecektir. Biz bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına gayretlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“Mersin’in beklemeye tahammülü yoktur”

 

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut da, Mersin’in Tarım Fuarı ile başladığı 2010 yılı fuarlar serisine Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı ile devam ettiğini ve hemen ardından düzenlenen Yapı ve Emlak Fuarı’nın sektördeki artan kalitesini gösterdiğini, son olarak ise otomobil sektörünün buluşma adresi olan MOF’10’un ziyaretçiler ile buluşturulduğunu kaydetti. “Her zaman söylediğimiz ve söylemeye devam edeceğimiz bir şey var; Mersin’in beklemeye tahammülü yoktur” diyen Aşut, tanıtımlarla, fuarlarla ellerinde bavulları ile iş seyahatleri yaparak Mersin’i hak ettiği yatırımlara kavuşturmak adına mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

 

“Bahane kabul etmedik!”

 

“Tanıtım organizasyonları ve fuarlar, ürünlerimizi tanıtacağımız yeni teknolojileri takip edebileceğimiz yeni müşteriler ve pazarlar yakalayabileceğimiz vazgeçilmez etkinliklerdir” diyen Aşut, bu noktada krizi bahane etmediklerinin altını çizerek, “Piyasalardaki daralmayı bahane etmedik. Başarısız olur eleştiriliriz, kabul etmedik.

Bizim bulunduğumuz makamların bahane üretme ve korkarak hizmetten kaçma yeri olmadığının bilinci ve Mersine hizmet etme sorumluluğu ile fuarlarımıza devam ettik. Ediyoruz, edeceğiz. Çünkü Mersin duramaz. Düşmemek için ekonominin pedalını çevirmek zorundayız. Her zaman sahip olduğumuz potansiyellerden bahsediyoruz. Kullanmadığımız potansiyeller hiçbir işe yaramaz.

 

Fuarlar Mersin’in girişimci ruhunu gösteriyor

 

Bu fuarlar potansiyellerimizi, güçlü yanlarımızı görme ve gösterme imkânı vermesi bakımından çok önemlidir. Bir fuarı düzenli olarak, ulusal ve küresel sıkıntılara rağmen 4. kez düzenlemek, ilgi çeker düzeyde tutmak kolay değildir. Hele bölgemizde ve Türkiye’deki fuar enflasyonu düşünüldüğünde yapılan şeylerin önemi daha da ortaya çıkıyor.

Burada gördüğümüz tek bir şey vardır: oda Mersin’in girişimci ruhudur. Girişimcisi olmayan bir ekonominin dünyada söz sahibi olmasından bahsedilemez. Tüm bu fuarlar Mersin’in girişimci gücünü göstermekte ve bize moral vermektedir. Mersin geleceğe umutla bakan be çevresine umut veren bir kent olmaktadır. Fuarlarımız devam edecek. Yurt içi ve yurt dışı tanıtımlarımız devam edecek. Mersin iş Adamı il il, ülke ülke koşturacak, Mersin bahane değil iş üretiyor” şeklinde konuştu.

Hediye EROĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.