Aras Cargo'dan anlamlı destek

Aras Cargo'dan anlamlı destek

Milliyet gazetesinin 2005 yılında, gelecek nesillerin yetişmesinde birinci rol üstlenecek kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı...

Milliyet gazetesinin 2005 yılında, gelecek nesillerin yetişmesinde birinci rol üstlenecek kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı "Baba Beni Okula Gönder" sosyal sorumluluk projesinin taşıma sponsorluğunu Aras Cargo üstlendi. Türkiye?nin refah seviyesinin yükseltilmesinde nüfusun yarısını oluşturan kızlarımızın topluma üretken bireyler olarak katılması amacıyla yola çıkan kampanya dört yıldır aynı amaçla yola devam ediyor.

Çevre, spor ve eğitime odaklı sosyal sorumluluk projelerini bizzat yürüten ya da  mevcut projelere sponsor olarak destek veren Aras Cargo, "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına sponsor olarak katılarak, kız çocuklarının eğitimden mahrum kalmaması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, 23 Nisan 2005 tarihinden itibaren 7 bin 156 kız çocuğuna üç yıllık eğitim bursu sağlayan, 29 yurdun ve 11 ilköğretim okulu yapımını üstlenen ve çeşitli eğitimlerin yanı sıra sosyal faaliyetler gerçekleştiren "Baba Beni Okula Gönder" kampanyasına destek vermekten büyük bir kıvanç duyduklarını belirterek şunları söyledi: ?Aras Holding olarak eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerinin arkasındayız. Milliyet gazetesinin bu başarılı projesinde taşıma sponsoru olarak yer almak bizleri gururlandırıyor. Aynı zamanda bunu bir görev olarak görüyoruz. Milliyet'in bu katma değeri yüksek kampanyası birkaç yıl içinde etkisini göstermesi, yurt genelinde binlerce ailenin kampanyadan etkilenerek kız çocuklarını okula göndermeye başlaması ülkemizin aydınlık geleceği açısından çok önemli bir adım. Milliyet gazetesinin kampanyayı kız çocuklarının eğitim sorunundan bahsedilmediği güne kadar sürdüreceğini açıklaması ise projeye olan inancımızı çok daha güçlendiriyor. ?

Kampanyanın başladığı 2005 tarihinden bu yana tüm kız öğrenci yurdu kütüphanelerine binlerce kitap gönderildiğini, köy okullarından gelen talepler doğrultusunda 20 bine yakın kitap dağıtıldığını belirten Aras,  Haziran ayı itibari ile Aras Cargo araçlarının okul ve yurtlara başta kitap olmak üzere tüm gönderileri ücretsiz olarak taşımaya başladığını açıkladı. Aras, ?Holding olarak Milliyet gazetesi ile başlattığımız bu değerli işbirliğinin uzun yıllar devam etmesini arzu ediyoruz. Ülkemizde kız çocuklarının iyi bir eğitim görerek toplumsal hayata karışan özgür bireyler olması adına Holding olarak üzerimize düşüneni yapmak kararındayız? dedi.


LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.