Hyundai krizde yüzde 60 büyüdü

Hyundai krizde yüzde 60 büyüdü

Piyasaya yeni çıkarılan lüks sınıf Genesis Sedan'ın tanıtım toplantısında konuşan Hyundai Üst Yöneticisi Kuh Lim, Türkiye'nin kendileri için iyi...

Piyasaya yeni çıkarılan lüks sınıf Genesis Sedan'ın tanıtım toplantısında konuşan Hyundai Üst Yöneticisi Kuh Lim, Türkiye'nin kendileri için iyi bir pazar olduğunu söyledi. Bu kapsamda 13 yıldan beri yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Lim, ekonomik krizi Türkiye'de fırsata çevirdiklerini aktardı. Hyundai'nin üst yöneticisi, tüm sıkıntılara rağmen Türkiye pazarında yüzde 60 büyüme gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Üyesi ve şirketin Yurtiçi Satış ve İhracat Operasyon Direktörü Yavuz Kim ise uyguladıkları 'kriz stratejisi' ile Türkiye'deki konumlarını pekiştirdiklerini dile getirdi. ABD'deki strateji merkezlerinin bu dönemde Türkiye'ye yönelik bir kriz stratejisi belirlediğini anlatan Kim, bu yönlendirmelerin, başarılarında etkili olduğunu kaydetti. Kim, Türk otomotiv pazarının çok canlı olduğunu vurguladı. Hyundai Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kayalık da Türkiye'de otomotiv sektöründeki yüksek vergilerden yakındı. Kayalık, bu uygulamalardan dolayı pazarda istenilen düzeyde satış yapamadıklarını sözlerine ekledi. Hyundai, Türkiye'ye yeni getirdiği lüks otomobili Genesis Sedan ile BMW ve Mercedes'e rakip olacak. Genesis, Türkiye'de siyah, beyaz ve gri metal renkleriyle 202 bin liradan satışa sunuldu. Genesis Sedan'ın hedef kitlesinin BMW kullanıcıları olduğunu söyleyen Kuh Lim, kullanım rahatlığının da buna göre tasarlandığını ifade etti. Lim, yıl sonuna kadar 150?200 kadar Genesis satmayı hedeflediklerini ve şimdiden de bunun yüzde 30'una ulaştıklarını açıkladı.

202 BİN LİRALIK ARACIN SAHİBİNE ÖZEL SERVİS

Şirket ayrıca, yeni müşteri sınıfı için farklı bir uygulama başlattı. 202 bin TL ödeyerek Genesis Sedan alanlar için 'uzman servis hattı' kuruldu. Bu kapsamda araç sahipleri bozulan araçlarını servise götürmeyecek, servis ağı müşterinin ayağına gelecek. Müşterilerine en üst düzey hizmet sunma gayreti içinde olduklarını kaydeden Hyundai Assan Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu, Sedan'ın AB pazarından önce Türkiye pazarına sunulmasının da bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti. Dış görünüşü klasik Hyundai modellerinden farklı olan Genesis, arkadan çekiş ve 368 beygirlik 4.6 lt V8 motor özelliğine sahip. Ayrıca araç, 3.3 lt veya 3.8 lt V6 motor opsiyonu da bulunuyor. Bluetooth ve iPod girişleri, ısıtılıp soğutulan sürücü koltuğu gibi özellikler de mevcut.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.