Karton teknelerle yarış heyecanı

Karton teknelerle yarış heyecanı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kartondan tekneler yarışı düzenlediği,...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kartondan tekneler yarışı düzenlediği, birlik üyesi odaların kartondan tekne yapacağı, üyelerin tekneye binerek yarışacağı bildirildi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi, düzenlediği basın toplantısında, bu yıl ikincisi düzenlenecek kartondan tekneler yarışı hakkında bilgi verdi.

Katılanlara çeşitli hediyelerin verileceği yarışmanın Pasaport iskelesinde yapılacağını, tekne yapımının 3 saat süreceğini belirten Çiftçi, kartondan tekneler yarışmasını 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın, deniz kokan etkinliklerle kutlanmasını sağlamak için düzenlediklerini dile getirdi.

Ege Bölgesinde halen bir tersane bulunmadığını, bir an önce en azından gemilerin bakım ve onarım işlerini yapacak bir tersane kurulmasını sağlamak için bu yarışı düzenlediklerini bildiren Çiftçi, söz konusu yarışmayla temizlenmeye başlayan İzmir Körfezi'nin denizcilik anlamında İzmir Limanı'na gelen ve giden gemiler dışında halk tarafından da kullanılmasına dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Çiftçi, şunları kaydetti:

''İzmir Körfezi'nin deniz sporları kapsamında daha çok kullanılmasını sağlamak için, İzmir'in tam ortasında adeta 'Ben bir marinayım' diye haykıran Pasaport mendireğinin atıl şekilde bırakılmasına bir son vermek için, halkımızın denizden korkmamasını, aksine denizi sevmesini sağlamak, İzmir'in denizci bir şehir olma niteliğini unutmaması için bu yarışmaya büyük önem veriyoruz. Etkinliğimizi gelenekselleştirmek, ileride uluslararası düzeyde bir etkinlik haline getirmek için düzenliyoruz.''

 

 

Ferdan Çiftçi, kurula üye 20 meslek odasından 12'sinin kayıt yaptırdığını sözlerine ekledi.

Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Emrah Erginer ise denizcilik kültürünü oluşturmak için bu yarışmalara büyük önem verdiklerini söyledi.

 

İlk batacak tekneye Titanic Ödülü

Yarışmada ilk üçe girecek tekne sahiplerine ödül verileceğini belirten Erginer, ayrıca ilk batacak tekneye ''Titanik'' ödülü, tekneyi ilk tamamlayana ve en centilmen takıma da çeşitli ödüller vereceklerini bildirdi.

Erginer, Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında yarın Türkiye'nin ikinci güneş enerjiyle çalışan teknesinin denize indirileceğini, bu teknenin ABD'de yarışlara katılacağını, ayrıca 1 Temmuz 2006'da ''Kayıtsız-3'' teknesi ile İzmir'den denize açılan ve dünyayı dolaşan Özkan Gülkaynak'ın Pasaport iskelesinde karşılanacağını sözlerine ekledi.

Gemi Makine İşletmecileri Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakkı Toros da yerel yöneticilerin birliğe üye odalarla daha sıkı işbirliğine gitmesi gerektiğini söyledi.


LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.