Rafineride 900 işçi işten çıkartıldı

Rafineride 900 işçi işten çıkartıldı

İşten çıkartılan işçiler geçen hafta 51 arkadaşlarının işten çıkartılmasını protesto amacıyla izinsiz, denetimsiz bir grev başlatmıştı.1200...

İşten çıkartılan işçiler geçen hafta 51 arkadaşlarının işten çıkartılmasını protesto amacıyla izinsiz, denetimsiz bir grev başlatmıştı.


1200 işçinin işverenin “hiç kimsenin işinden çıkartılmayacağına” dair anlaşmayı çiğnediği gerekçesiyle başlattığı grevin sonucunda 900 işçinin işinden atılmasını protesto eden Unite, işverenin 900 işçiyi işinden atmasıyla ilgili kararından büyük endişe duyulduğunu açıkladı.


Total yönetimi ise işçiyi temsil eden sendikayla aralarında “hiç kimsenin işlerinden çıkartılmayacağına” dair bir anlaşma bulunduğu yolundaki iddiaları yalanladı.


Bu arada Total'in Lindsey rafinerisinde başlayan eylem, Eggborough'daki Drax, Nottinghamshrie'daki Yorkshire ve Ratcliffe ve BP'Nin Hull'daki Saltend, Scunthorpe'daki BOC oxygen, Cheshire'daki Fiddlers Perry ve güney Galler'Deki Aberthaw rafinerisinde de yapıldı.


Söz konusu tesislerin işverenleri, işçilerin izinsiz denetimsiz grevlerini sona erdirmesinden önce görüşmelerin yapılmasının imkansız olduğunu belirtti.


Lindsey rafinerisinde geçen sene de yönetimin yabancı işçi çalıştırması yüzünden uzun süren grevler yaşanmıştı.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.