Kamu araçlarını Türkiye yapacak

Kamu araçlarını Türkiye yapacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, global krizin yoğun vurduğu gemi inşa sektörüne katkı sağlamak amacıyla başta Enerji Bakanlığı olmak üzere diğer...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, global krizin yoğun vurduğu gemi inşa sektörüne katkı sağlamak amacıyla başta Enerji Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıkların inşa ettireceği platform ve deniz araçlarının Türkiye'de yapılması için altyapı çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Denizcilik sektörüne yönelik yayın yapan AktuelDeniz.Com sitesinin açılış kokteyline katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, global krizin en çok etkilediği gemi inşa sektörüne müjde verdi.

Global krizin gemi inşa sektörünü etkilediğini dile getiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bazı bakanlıkların ve kuruluşların yaptıracağı deniz araçlarının Türkiye'deki tersanelerde inşa ettirmek için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

İnşa edilecek deniz araçları ve petrol arama platformlarının yaklaşık 450 milyon euro olduğunu dile getiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu sayede gemi inşa sanayine katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.