Kütahya'da troleybüs için kollar sıvandı

Kütahya'da troleybüs için kollar sıvandı

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, kentte troleybüs (elektrikli otobüs) üretimi ve troleybüs hatları kurulması için Macaristan'dan iki firmanın yetkilileriyle...

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, kentte troleybüs (elektrikli otobüs) üretimi ve troleybüs hatları kurulması için Macaristan'dan iki firmanın yetkilileriyle ''iyi niyet protokolü'' imzaladıklarını bildirdi.

İça, Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, toplu ulaşımda yaşlı ve engelliler için kolaylık sağlanmasının, yasal zorunluluk olduğunu anımsattı.

Toplu ulaşım araçlarının alçak tabanlı olması gerektiğini belirten İça, hem yaşlı ve engelliler için düşünülen kolaylıklara hem de çevreci özelliğe sahip olmayan toplu ulaşım araçlarının bundan sonraki süreçte kullanılamayacağını anlattı.

İça, bu nedenlerle kentteki toplu ulaşımda otobüs yerine troleybüse yöneldiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Belediye Meclisi'mizin aldığı karar doğrultusunda çalışma başlattık. Troleybüs hatları kurulması için ağustos ayında ihale düzenleyeceğiz. Bununla ilgili Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle fizibilite raporlarını hazırlattık. Tabii ki, bu troleybüs için özel yollar olması gerekiyor. Eski hatların kullanılması düşünülemez. Troleybüs hatları, Dumlupınar Üniversitesi'nin Merkez ve Germiyan yerleşkeleri arasında olacak. Bunu, Kütahya ve kentin sanayileşmesi adına fırsat olarak değerlendiriyoruz.''

Troleybüs konusunda ileri düzeyde olan Ikarus ve Skoda adlı firmaların Macaristan'daki yetkilileriyle temasa geçtiklerini ifade eden İça, 6 Haziran'da Macaristan'ın Avrupa Birliği Bakanı ile görüştüğünü belirtti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.