Hırvatistan’da marinaları üçledi

Hırvatistan’da marinaları üçledi

 Hırvatistan’a NCP Grubu’yla ortaklığında Sibenik Mandalina Marina ile giren Doğuş Grubu, yaptığı bu satın almalarla Hırvatistan’daki marinalarının...

 

Hırvatistan’a NCP Grubu’yla ortaklığında Sibenik Mandalina Marina ile giren Doğuş Grubu, yaptığı bu satın almalarla Hırvatistan’daki marinalarının sayısını üçe çıkararak, Akdeniz havzasındaki etkinliğini de artırıyor. Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, “Amacımız, D-Marin markası altında uluslararası marinalar zinciri kurarak Doğuş Grubu hizmet kalitesi anlayışını Akdeniz üzerinde daha geniş bir alana yaymak. Hırvatistan hedeflerimiz için çok uygun bir lokasyon. Bu bölgede yeni yatırım fırsatlarını kollamaya devam edeceğiz” dedi.

Zrilic’ten satın aldı

Doğuş Grubu, Hırvatistan’da düzenlenen bir törenle hisse devri anlaşması imzalayarak Marina Dalmacija ile Marina Borik’in yüzde yüzüne sahip oldu. Zadar’da bulunan marinaların hem hissedarı hem de geliştiricisi ve işletmecisi olan grup, hisseleri, bölgenin önemli iş adamlarından Zdenko Zrilic’ten satın aldı. Doğuş Grubu’nun satın aldığı Marina Dalmacija, 1200 denizde ve 500 karada, Marina Borik ise 200 denizde ve 50 karada tekne bağlama potansiyeline sahip. Grup, Zadar’daki mevcut marinaları geliştirip yenileyecek ve marina kompleksinin tamamını işletecek.   Doğu Akdeniz Çanağı’nın en yüksek kapasiteli marinası olan, denizde ve karada 1700 yat kapasiteli Marina Dalmacija’ya, ek yatırım yapılacak. Ek yatırım tutarı 17 milyon Euro olması planlanan projede, bu tutarın tamamı Doğuş Grubu tarafından karşılanacak.

Hırvatistan yatçılıkta en hareketli pazar

DOĞUŞ Grubu CEO’su Hüsnü Akhan satın almalarla ilgili yaptığı açıklamada, Hırvatistan’da yaptıkları yeni yatırımlarının, marinacılık ve yatçılık sektöründe bölgesel oyuncu olma stratejilerinin sonucu olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Hırvatistan, marinacılık ve yatçılık alanında dünyanın en hareketli pazarı. Akdeniz havzasında giderek etkinliğini artıran, bu alanda kuvvetli bir oyuncu. Hırvatistan’da gerçekleştirdiğimiz yeni yatırımlarımız, D-Marin ile uluslararası alanda da başarıya ulaştığımızın tescili anlamına geliyor. Doğuş Grubu olarak, marinacılıkta bölgesel oyuncu olma iddia ve hedefimizde emin adımlarla ilerliyoruz.”

Dalaman inşaatı bu yıl başlıyor

DOĞUŞ Grubu marinacılığa 2003’te D-Marin Turgutreis ile adım attı. 2009’da Didim’i hizmete sunan 2010’un son çeyreğinde ise Port Göcek’i devralarak D-Marin Göcek adıyla gruba dahil eden Doğuş, şu an proje aşamasında olan D-Marin Dalaman’ın da inşaatına başlamayı planlanıyor. Yurtdışında ise Hırvatistan’da, 2009’da Nautical Center Prgin (NCP) ile yaptığı ortaklık anlaşmasını takiben Sibenik’te yer alan Mandalina Marina’nın işletmeciliğini üstlendi. Doğuş Grubu’nun, Eylül 2011 itibarıyla yüzde 76 çoğunlukla marinanın ana hissedarı olmasıyla beraber marina, D-Marin Mandalina adı altında hizmetlerine devam etmeye başladı. Grubun yurtdışı marina sayısı 3’e çıktı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.