Trenler Haydarpaşa-Adapazarı yeni gar arası çalışacak

Trenler Haydarpaşa-Adapazarı yeni gar arası çalışacak

 Yaman, yaptığı açıklamada, Adapazarı Ekspresi’nin Arifiye ilçesine taşınması ve hafif raylı sistem projesini yakından takip ettiklerini belirtti....

 

Yaman, yaptığı açıklamada, Adapazarı Ekspresi’nin Arifiye ilçesine taşınması ve hafif raylı sistem projesini yakından takip ettiklerini belirtti. Demiryolu taşımacılığının ülkelerin ve şehirlerin gelişmişliğini gösteren en önemli yolcu ve yük taşıma sistemleri olduğunu ifade eden Yaman, Haydarpaşa-Adapazarı istasyonları arasında hizmet veren treni binlerce öğrenci, öğretim görevlisi, işçi, esnaf ve daha birçok orta gelirli vatandaşın kullandığını kaydetti.

Bu tren sayesinde insanların bindikleri istasyondan Adapazarı şehir merkezine tek vasıtayla ulaşabildiğini vurgulayan Yaman, “Açıklanan projeyle yolcu taşımacılığının terminalden yapıldığını düşünürsek, şehirler arası yolcular aracı bir vasıta ile terminale gidecekler ve daha sonra tren bekleyerek Haydarpaşa istikametine bineceklerdir. Bu durum ise ekonomik kayıpla birlikte, kaliteli ve süratli yolcu taşımacılığını ortadan kaldıracaktır. Günde sadece Adapazarı gişelerinden 3-4 bin adet bilet satılıyor. Ayda 100 binin üzerinde yolcu sirkülasyonun hafif raylı sistem ile yapılacağını düşündüğümüzde 1, 2. ve 3. geçitlerde daha büyük bir trafik problemi yaşanacaktır. Günde 4 tren seferinin trafiğin yoğun olduğu saatlerde problem yarattığını düşünürsek, hafif raylı sistemle 5-10 dakikada kalkacak trenlerle yol daha fazla kesilecek ve trafik daha fazla problem haline gelecektir. 3 adet geçitte akşam saatlerinde yaşanan trafik probleminin çözüm noktası olarak üst veya alt geçit yapmak yerine, treni kaldırmanın yanlışlığını ifade etmek istiyoruz.” diye konuştu.

RAYTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.