Alman şirketten Manisa'ya yatırım

Alman şirketten Manisa'ya yatırım

Otomotiv uygulamalarına yönelik hafif komponentler alanında uzmanlaşmış bir şirket Mubea, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde süspansiyon sistemi sarmal...

Otomotiv uygulamalarına yönelik hafif komponentler alanında uzmanlaşmış bir şirket Mubea, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde süspansiyon sistemi sarmal yayları ve stabilizatör çubuklarının üretimine yönelik bir üretim tesisi açacak. 20 milyon Euro değerindeki tesis bu yıl sonuna dek üretime başlayacak.

90 yıllık bir marka olan Mubea, dünya çapında 30 ofisinde görev yapan 5.500 çalışanı, üretim tesisleri ve ortaklıklarıyla bir aile şirketi olarak faaliyet gösteriyor; halihazırda 900 milyon Euro tutarında satış hacmine sahip. Pek çok alanda piyasa lideri olan şirket, süspansiyon sistemi sarmal yayları, stabilizatör çubukları, supap yayları, eksantrik milleri, kayış germe sistemleri, hortum kelepçeleri, konik yaylar, şanzıman milleri, tahrik şaftları, koltuk kafalığı kolları, uyarlanabilir haddelenmiş mamulller üretiyor. Daha önceden ithal edilmiş parçaların yerel üretimi, bu yatırımın bir katma değeri olarak, ticari dengeyi iyileştirmek ve Türk otomotiv sektörünün genel rekabet gücünü artırmak suretiyle Türk ekonomisine katkıda bulunacak.

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Avrupalı şirketlerin Türkiye'deki yabancı yatırımcılar listesinde ön sıralarda yer aldığını ifade etti. Mubea'nın yatırımını değerlendiren İlker Aycı'ya göre, Türk otomotiv sektörü hızla büyüyor ve talepler de giderek artıyor. "Özellikle Türkiye'ye yönelik doğrudan yabancı yatırımlar sayesinde sektörde büyük bir başarı elde ettik." diyen Aycı, Mubea'nın küresel çapta faaliyet gösteren bir şirket olarak Türkiye'ye yatırım yapmayı tercih ettiğine dikkat çekti. Aycı, "Bu yatırım Türkiye'nin olanaklara açılan bir geçit olduğunun ve yabancı yatırımları çekmeye devam edeceğinin altını bir kez daha çizmiştir. Ülkemizin önümüzdeki on yılda en hızlı büyüyecek piyasalar arasında görüldüğü göz önüne alındığında, bu hiç de şaşırtıcı değil zaten." dedi.

Ramazan SOLAK-ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.