Citroen'in yeni sedanı tanıtılıyor

Citroen'in yeni sedanı tanıtılıyor

Bir dönem Türkiye'de de üretilmesi gündeme gelen bu model, Peugeot ve Citroen markaları için ayrı ayrı tasarımlarla yola çıkacak. Peugeot'ya ait modelin...

Bir dönem Türkiye'de de üretilmesi gündeme gelen bu model, Peugeot ve Citroen markaları için ayrı ayrı tasarımlarla yola çıkacak. Peugeot'ya ait modelin ilk tanıtımı önümüzdeki yıl Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenip uluslararası basına Türkiye'de tanıtılması planlanırken Citroen, modelin dünya tanıtımını ise İstanbul'da gerçekleştirecek. Bir yıl sonra kasım ayında düzenlenecek Auto Show'da ilk kez gün yüzüne çıkması beklenen Citroen'in yeni sedanının ismi de henüz belli değil. Bilindiği gibi PSA, İran'da üretilen 206 sedanla başka ülkelerde ciddi bir rekabet şansı yakalayamadığı için iki yıldır yeni bir sedan otomobil üzerinde çalışıyor. Yeni modelin boyutlarının Fiat Linea, Hyundai Accent Blue boyutlarında olması bekleniyor.

Öte yandan PSA yeniden yapılanma kapsamında Peugeot ve Citroen Türkiye şirketlerini yeniden uluslararası pazarlar listesine aldı. Bu kararda Portekiz, İtalya, İspanya, Yunanistan gibi ülkelerde devam eden ekonomik kriz ne derece etkili oldu bilinmez ama söz konusu 4 ülke ile birlikte Güney Avrupa bölgesi içinde bulunan Türkiye'nin yeni yapılanmadan daha çok olumlu etkilenmesi bekleniyor. Bu arada yeni yapılanma sonrası Peugeot Türkiye eski Genel Müdürü Jean Pierre Vieux'nün de önceden açıklanan görevine başlamadan Türkiye'yi de içine alan ülkelerin satış sonrası hizmetlerden sorumlu olduğu öğrenildi.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.