Kış gelmeden lastiklerinizi değiştirin

Kış gelmeden lastiklerinizi değiştirin

 Yokohama  kış lastikleri ürün yelpazesi karlı, buzlu ve ıslak yollardan kuru, çok soğuk yollara kadar zorlu sürüş koşulları için maksimum...

 

Yokohama  kış lastikleri ürün yelpazesi karlı, buzlu ve ıslak yollardan kuru, çok soğuk yollara kadar zorlu sürüş koşulları için maksimum yol güvenliği sağlıyor. Özel teknoloji ile üretilmiş kış lastikleri araçlara her koşulda ihtiyaç duydukları üstün performansı sunuyor. 

Kış koşullarında tam performans için SUV’lara özel GEOLANDER I/T serisi

SUV araçlar için özel olarak geliştirilmiş olan GEOLANDAR I/T karlı ve buzlu yolda üstün performans sağlıyor. Lastik yapısı güçlendirilen seride, orjinal buz tutucu hamur sayesinde konforlu sürüşe ek olarak kış koşullarında daha güvenli sürüş sağlanıyor. Mevcut seri lastiğin, lastik yapısı güçlendirilmiş ve yeni bir desen bileşeni eklenerek,yüksek hızda dayanaklı özel bir “T”serisi üretilmiştir. Lastikteki zigzag şekilli orta blok sayesinde kenar etkisi artırılıyor. Zigzag orta oluklar aynı zamanda karı yayıyor ve buna karşılık ek kenarlar da buz üzerindeki çekişi iyileştiriyor. Ağ biçimli kanalları ile birden fazla yönde kayma en aza indiriliyor. Sırttaki iki geniş kanal ile yanal kaymayı önlemek için yüksek bir kenar etkisi oluşturarak zorlu yollarda tam performans sağlanmış oluyor. GEOLANDER I/T serisi GO71 modeli 15-18 İNÇ’e kadar değişen lastik ebatlarında satışa sunuluyor. 

W.drive ailesinin en yeni üyesi V903

W. drive ailesinin yeni üyesi V903 küçük ve orta sınıf ölçekli araçlar için dizayn edilmiş en yeni kış lastiği deseni. V903 karlı ve buzlu yollarda tutunmada, frenlemede üstün performans sergiliyor. Çok yönlü dişli desen yapısı karlı yollarda direkt etki kabiliyetini ve güçlü çekiş sağlarken ıslak zeminlerde mükemmel su tahliyesine imkan veriyor. Orijinal çok katmanlı yapısı karlı ve buzlu zeminlerde lastik bloklarını sabit tutarak lastiğin etkisini maksimize ediyor. ‘Groove in Groove’ desen yapısı ile üç boyutlu blok duvarı ile ortalanmış kirişler temas anında zemini destekleyerek mükemmel denge sağlıyor. Üç boyutlu blok duvarında yer alan mikro oluklar basınç ve ısıyı dağıtarak dengesiz aşınmayı önlüyor. Zigzag şeklinde ana kanal yapısı ise oluklu kanalları ile mükemmel çekiş sağlarken ıslak zeminde kaymayı önleyerek etkili su tahliyesine imkan veriyor. W.drive 903 modeli, 13-15 İNÇ’e kadar değişen lastik ebatlarında satışa sunuluyor. 

+7/ Derecede değiştirilmeli

Kış’ın güvenli seyahat için lastiklerin ne zaman değişitirlimesi gerektiğiyle ilgili görüşlerini paylaşan Yokohama Genel Müdürü Sayın Toros Kardaş “Kış lastiklerinin özel kauçuk yapısı, ısı değerleri +7?C’nin altına düştüğünde güvenli sürüş imkanı sağlıyor. Sadece kar da değil yağmur, çamur ve hatta buz gibi tüm kaygan zeminlerde yazlık lastiğe göre yüzde 40 ila yüzde 50 oranında daha iyi yol tutuş ve frenaj sağlıyor. Karlı zeminlerde daha iyi performans elde edebilmek için, lastik basıncını bir miktar artırmak gerekir. Bu lastik olukları arasındaki mesafeyi açar. Ayrıca yere temas eden taban kısmının dar olmasını tavsiye ediyoruz. Orijinalden geniş tabana dönüldüğünde, lastik izi genişleyeceği ve birim alana düşen ağırlık azalacağı için kızaklama riski artar. Emniyet açısından savrulmaları önlemek için 4 lastiğin birden değiştirilmesini öneriyoruz. Aynı zamanda diş derinliği 3 mm ve altına inen kış lastikleri asla kullanılmamalıdır. Lastiğin tabanındaki zigzag şeklinde kılcal kanallar yolu vakumlayarak tutunmayı artırarak güvenli sürüş sunuyor” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.