Güney Kore, sahte benzinle savaşıyor

Güney Kore, sahte benzinle savaşıyor

Güney Kore'de geçtiğimiz günlerde bir benzin istasyonunda patlama yaşanması, benzin satışını yeniden ülke gündemine getirdi. Güney Kore hükümeti,...

Güney Kore'de geçtiğimiz günlerde bir benzin istasyonunda patlama yaşanması, benzin satışını yeniden ülke gündemine getirdi. Güney Kore hükümeti, yürürlüğe koyduğu yeni düzenleme ile sahte benzine karşı savaş açtı. Yetkililer, yeni düzenleme ile sahte benzin satışına son vermeyi hedeflediklerini açıkladı.

Düzenlemede hem sahte benzin satışına uygulanan cezalar arttırılırken, sahte benzin satışını ihbar edenlere ödenecek ikramiye miktarı da artıyor. Sahte benzin satışı yapan biri yakalandığı takdirde benzin satış izni belgesi iptal edilerek, meslekten uzaklaştırılırken, 100 bin dolar para cezasına çarptırılıyor. Ayrıca sahte benzin satışı ihbarında bulunan vatandaşların ihbarlarının doğru çıkması halinde 500 dolarla ödüllendiriliyor.

Yeni düzenlemedeki diğer bir ilginç madde ise sahte benzin denetleme merkezinin kuruluyor olması. Buna göre 35'inin laborant olmak üzere, 105 kişilik bir sahte benzin denetleme merkezi kurulacak. 70 kişiden oluşacak teftiş gurubu ülkede tüm benzin istasyonlarını belli aralıklarla denetleyecek.

Güney Kore hükümetinin sahte benzin satışını önlemek için aldığı en kökten tedbirlerden birisi de eğitim. Kurulacak bir tanıtım merkezi ülke çapında düzenlenen programlara katılarak halkın bilinçlenmesini sağlayacak. Tanıtım merkezinin en çok uğrayacağı adreslerden birinin okullar olacağına dikkat çekildi.

Güney Kore, petrol yataklarına uzak konumu ile sahte benzin satışından en çok mağdur olan ülkelerin başında geliyor. Sahte benzinden dolayı şimdiye kadar bir çok taşıtın kaza geçirdiği kaydedilirken, benzin istasyonu patlamalarının da ana sebebi olarak gösteriliyor. Sahte benzin satışı öte yandan Güney Kore hazinesini 1 milyar 600 milyon dolarlık vergiden mahrum etmiş durumda.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.