"Konuşmayanın alkışlamaya hakkı yok"

"Konuşmayanın alkışlamaya hakkı yok"

 Bugün yapılan DTO Meclis Toplantısı renkli konuşmalara sahne oldu.DTO Başkanı Metin Kalkavan meclis üyelerine sitemde bulunarak 'Biz diktatör müyüz?'...

 

Bugün yapılan DTO Meclis Toplantısı renkli konuşmalara sahne oldu.DTO Başkanı Metin Kalkavan meclis üyelerine sitemde bulunarak 'Biz diktatör müyüz?' diye sordu.

Mehmet Akyol'un DTO meclisinde söz alarak daha renkli herkesin her şeyi rahatça söyleyebildiği bir meclise sahip olması gerektiğini ifade etmesinden sonra geçen ayın gündemini anlatmak üzere kürsüye gelen Kalkavan, üyelere sitemde bulundu.

'Mehmet Akyol köyün delisi mi?'

 

'Mehmet Akyol konuşmaya başlıyor, arkadan birileri alkışlıyor' diyen Kalkavan, 'Niye siz konuşmuyorsunuz? Bravo demesini biliyorsunuz. Mehmet Akyol bu köyün delisi mi? Derdiniz yok demek ki konuşmuyorsunuz. Mustafa Bey (Mustafa Muhtaroğlu) sağolsun alkışlayıcı. 5 kişi var mecliste. Mustafa Muhtaroğlu, Hüseyin Yangın, Yunus Can, Kenan Türkantos ve Mehmet Akyol. Merak ediyorum; Neden bu kadar az?.' ifadelerini kullandı.

'Konuşmayanın alkışlamaya hakkı yok'

Kalkavan açıklamalarına şu şekilde devam etti: 'Arkadan fıs fıs konuşuyorsunuz. Sayın Bakanımızın oğlu burada. Ama kimse sorunlarını anlatmıyor. Konuşmayanın Mehmet Bey'i alkışlamaya hakkı yok. Kaç tane gemi inşacı var burada? Yan sanayici var, dizayncı var. Sayınız kaça düştü? Ben diktatör müyüm? Cengiz Kaptanoğlu diktatör mü? Meclis böyle olmaz. Dişe diş olması lazım. Bundan daha şeffaf bir yönetim zor bulursunuz. Küçük serzenişler büyük sorunların gelmeden çözümüne katkı sağlar. Sadece 5 kişi konuşursa olmaz. Şube başkanları da konuşmuyor. Telepati yöntemiyle konuşmadan anlaşıyoruz demek ki.'

Kalkavan'ın açıklamaları sırasında araya giren Dünya Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Suay Umut, odada sunum yapan register firmasına ilişkin Kalkavan'a 'Birçok register firması var. Neden bu firma? Bu tür reklamlardan oda para mı alıyor? Daha önce de birisi burada ekipmanlarını tanıttı. Bu bence yanlış.'dedi.

 Metin Kalkavan da 'Sunumlar çok ticari olduğu zaman izin vermiyoruz. Toplum ve oda menfaatine ise  izin veriyoruz. Mesela ben bu yolla 36 gemimizin St Kıtts & Nevis İnternational Ship Register'a kayıtlı olduğunu öğrendim.' cevabını verdi.

Yasin Özdemir- www.aktueldeniz.com

Alıntı: Denizhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.