Perakendecilerden ikinci Somali atağı

Perakendecilerden ikinci Somali atağı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu geleneksel iftar yemeğini Çırağan Sarayı’nda verdi. İftar için Saray seçiminin önceden planlanan bir karar olduğunu...

Türkiye Perakendeciler Federasyonu geleneksel iftar yemeğini Çırağan Sarayı’nda verdi. İftar için Saray seçiminin önceden planlanan bir karar olduğunu açıklayan TPF Başkanı Selamet Aygün, “Somali’nin hiç gündemde olmadığı bir dönemde yapılan anlaşma gereği buradayız. Ama, burada olmamızı yapacağımız yardımlarla tolere edeceğiz” diye konuştu.

İstanbul PERDER Başkanı Reşat Narman’ın 8 aylık süreçte İstanbul PERDER’in ekonomiye katkılarını yüzde 21 ciro artışı ve yüzde 19 personel artışı gibi somut rakamlarla ortaya koyduğu açıklamasından sonra söz alan TPF Başkanı Selamet Aygün, konuşmasının başında kriz söylentilerine atıfta bulundu.

Çin’in, not indiriminden sonra, ABD’ye kredi verirken, ABD’nin ekonomik verilerini inceleme hakkına sahip olacağını açıkladığını ifade eden Aygün şöyle devam etti:  “Yıllar önce IMF’nin bize yaptığını onlara da yapacaklar. ABD ve Batı ekonomisi zor durumda. Batıda yaşanan ekonomik krizlerin bir nedeni de, yardımlaşma kültürünün olmayışındandır. Bizde kriz yok ama kriz tellallığı yapanlar var.”

Somali’ye ilk ulaşan uçakta perakendecilerin desteği var

Somali’nin  yaşadıklarının nedenini, Afrika’yı yıllarca sömürüp posasını bırakan zengin ülkelere bağlayan Selamet Aygün, günahın bir kısmının da yeterince destek sağlamayan Müslüman ülkelere ait olduğunu vurguladı. Somali’ye ilk ulaşan uçakta perakendecilerin önemli katkıları olduğunu belirten Selamet Aygün, “5 bin koli çocuk maması, 5 ton süt tozu, bin koli bebe bisküvisi toplam 22 tonu üyelerimiz adına gönderdik.  Somali’de insanlar açlıktan ölürken, yardım sözcüğünü literatürüne almayan batının da sonu iyi olmayacaktır diye düşünüyorum.  Ayrıca, 12 bölge derneği adına ayın 15’inde Somali’ye kalkan gemiye destek için çalışıyoruz. Şu an 400 bin TL civarındayız ve artarak devam ediyor” açıklamasını yaptıktan sonra, salona seslendi:

Herkes cep telefonlarını çıkarsın!

Bir anda telefonlarına sarılan yaklaşık 1200 kişiye cep telefonlarının mesaj hanesine girip, ACLIK yazdıktan sonra 2868’e göndermelerini söyleyen Selamet Aygün, gönderilen  5 TL’lerin oradaki bir kişinin günlük yemeği olduğunu vurgulayarak,  "Belki de bir canın kurtulmasına katkıda bulunacaksınız” dedi. 

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.