Mercedes'in farı Bursa'dan gidecek

Mercedes'in farı Bursa'dan gidecek

Alman yan sanayi devlerinden Odelo'yu birkaç ay önce satın alan Bayraktarlar Grubu, Mercedes, Porsche ve BMW'nin 2014'te yola çıkacak üç modelinin arka stop...

Alman yan sanayi devlerinden Odelo'yu birkaç ay önce satın alan Bayraktarlar Grubu, Mercedes, Porsche ve BMW'nin 2014'te yola çıkacak üç modelinin arka stop ihalelerini aldı.

2010 cirosu 163 milyon Euro olan ve Almanya pazarında yüzde 20 pazar payına sahip Odelo'nun 5 fabrikasını da bünyesine katan Türk yan sanayi devi, yeni aldığı ihaleler için üretimi Bursa'da gerçekleştirecek. Bayraktarlar Grubu Başkan Vekili Ahmet Bayraktar, Mercedes'in 2014 yılında yola çıkacak yeni C serisi için yılda 220 bin adet arka stop grubu üreteceklerini söyledi. Mercedes'in daha önce C serisi için Odelo'dan tedarik aldığını belirten Bayraktar, "Mercedes'i ikna edip Bursa'daki üretim kapasitemizi gösterdik. Sadece Mercedes değil, Odelo'yu satın aldıktan sonra BMW, Porsche, VW grubu markalarının da birçok yeni araç projesinde stop ve sinyalleri biz üreteceğiz." dedi. Bayraktar'ın verdiği bilgiye göre, yeni Porsche Panamera'nın stop lambaları ve BMW'nin önümüzdeki yıllarda pazara çıkaracağı yeni elektrikli aracının LED farlarını Bayraktarlar Grubu üretecek. Ahmet Bayraktar, yeni projeler için Gebze'de 2 yeni tesis daha açacaklarını, yıl sonunda sinyal üretim tesisi için 12,5 milyon Euro'nun üzerinde bir yatırım, elektronik aksam üretecek tesis için de 15 milyon Euro'ya yakın yatırım planladıklarını belirterek, bu tesislerin 2013'te devreye gireceğini dile getirdi. Lüks markaların projelerinin alınmasının, gelinen kalite açısından önemli bir gösterge olduğunun altını çizen Bayraktar, grubun projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "Çin'in kuzey bölgesinde de yeni bir tesis kurmak için çalışma yapıyoruz. Böylece en geç 3 yıl içinde bu pazara gireceğiz. Bursa'da bulunan Farba şirketimize Odelo'nun Almanya'da 4 ve Slovenya'daki bir fabrikası eklendiğinde toplam altı fabrikanın sahibi olduk. Avrupa'daki 5 fabrikada yaklaşık bin 400 çalışanımız var. Mercedes, BMW, Audi, VW, Rolls Royce, Maybach, Bentley gibi tüm lüks markaların sinyal lambalarını üretiyor bu tesisler. Grup olarak 5 yıl içinde 500 milyon Euro'luk ciro hedefliyoruz."

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.