Türklim, Kariyer-Port projesini tanıttı

Türklim, Kariyer-Port projesini tanıttı

Türkiye Liman İşlemecileri Derneği (TÜRKLİM)ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından, başlatılan ve limancılık mesleğine yönelik başlatılan Kariyer-Port...

Türkiye Liman İşlemecileri Derneği (TÜRKLİM)ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından, başlatılan ve limancılık mesleğine yönelik başlatılan Kariyer-Port Projesi’nin tanıtımı yapıldı. 2008 yılında ilk olarak, TÜRKLİM ve MYK tarafından meslek standartları hazırlandı ve meslekler tespit edilerek 9 meslek standardı hazırlandı. Bu projeyle limancılık sektöründe hali hazırda çalışıp bir yeterlilik belgesine sahip olmayanlar ile, limancılık sektörüne girmek isteyenlerin mesleki niteliklerini belgelendirecekleri bir sınav ve belgelendirme merkezi kurulması hedefleniyor.

Bu projenin amaçları doğrultusunda hedef olarak, ilk başta zaman planını etkin biçimde uygulayabilmek için öncelikle TÜRKLİM’e üye liman işletmeleri ile birlikte çalışılacak. Limanların yanı sıra, projeye iştirak eden meslek yüksekokulu ile bu alanda faaliyet gösteren diğer meslek yüksekokulları, meslek liseleri ve üniversitelerin ilgili bölümleriyle işbirliği yapılacak. Ayrıca, proje kapsamında; liman çalışanları, meslek sahibi işsiz gençler ve bu alanda okuyan öğrenciler yer alacak. Limanlarda çalışan alan uzmanları, insan kaynakları sorumluları, proje çalışmalarına Proje Danışma Kurulu’nda görev alma, yeterlik hazırlama, sınav soru bankası hazırlama, sınav komisyonlarında görev alma gibi yollarla katılım ve katkı sağlanacak.

Projenin tanıtımının yapıldığı Marriott Asia Otel’de bir konuşma yapan TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Gürgenç, limancılıkta yaşanan değişimlerin nedenlerini anlattı. Gürgenç, bu değimleri; dünya ticaretinin büyümesine, konteynerleşme ve başka formdaki yük elleçleme şekillerinin ortaya çıkmasına, malların ulaşım zinciri içindeki hareketini yönetmeye ve takip etmeye yarayan yeni bilgi ve iletişim teknolojilerine, Multi-Modal taşıma sisteminin yaygınlaşmasına ve liman faaliyetlerinin gittikçe az sayıdaki küresel liman işletmecilerinin kontrolü altına girmesine bağladı. Gürgenç konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Limanlar son yirmi yılda hızlı bir gelişme kaydetmiştir ve dış ticaretimizin en önemli desteği olmuştur. Limanların temel felsefesinde değişim yaşanmaktadır. Artık hizmetin verilmesi yeterli olmamaktadır, verilen hizmetin kalitesi de ön plana çıkmıştır.”





LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.