Toyota ve Microsoft'tan işbirliği

Toyota ve Microsoft'tan işbirliği

Otomotiv sektörünün devi Toyota ile bilişim dünyasının en büyük şirketi Microsoft internet tabanlı hizmetlerin otomobillere taşınması için işbirliği...

Otomotiv sektörünün devi Toyota ile bilişim dünyasının en büyük şirketi Microsoft internet tabanlı hizmetlerin otomobillere taşınması için işbirliği anlaşması imzaladı. 12 milyon dolarlık proje, sürücülerin iletişim ve bilgiye ulaşma ihtiyacına cevap verme amacını taşıyor. Toyota ve Microsoft, gelecek nesil telekomünikasyon ve bilgi teknolojilerinin araçlarda biraraya getirilmesi temelini oluşturan telematik hizmetleri ile ilgili bir global platform inşa etmeyi planlıyor. Bu platform, GPS sistemleri, enerji yönetimi ve diğer multimedya teknolojilerini  de kapsayacak.

Toyota ve Microsoft, 2012 yılında Toyota?nın elektrikli ve şarj edilebilir hibrid araçlarından başlayarak, Windows Azure platformundaki telematik uygulamaların geliştirilmesini ve otomobillere yerleştirilmesini planlıyor.  Toyota hedef olarak 2015 yılına kadar, dünya genelinde bulunan Toyota  müşterilerine uygun maliyetli ve gelişmiş telematik hizmetleri sağlayan sistemi kurmayı da amaçlıyor.

Müşterilerini mutlu eden ve beklentileri aşan hizmetler sunma, aynı zamanda güvenlik, çevre ve sürdürülebilir ekonomi konusunda topluma katkıda bulunma vizyonuyla hareket eden Toyota, Microsoft ile yaklaşık 10 yıldır süren ortak çalışmalarını bu işbirliği ile perçinliyor ve toplum için daha iyi bir gelecek kurmayı hedefliyor. Bu işbirliği, Toyota?nın geleceğin araçlarını birer bilgi terminali olarak tasarlayan çalışmalarının önemli bir parçası olurken, Toyota?nın düşük karbon toplumu için çalışmaları kapsamında daha etkin enerji tasarrufu sağlayacak şekilde insanları, araçları ve evleri sanal bir ortamda birleştirme yönünde önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

İşbirliği aynı zamanda, Microsoft?un eğlence ve bilgiyi birleştiren uygulama ve platformlarının Toyota müşterilerinin kullanımına sunulması anlamına geliyor. Bugünün GPS ve navigasyon sistemlerinin ötesinde araç içi sanal yönlendirme hizmetleri, ses tanıma uygulaması, sürücülerin enerji tedariği konusundaki stresini azaltacak şarj yönetimi uygulamaları, uzaktan kumanda yöntemiyle ev aletlerinin, ısıtma ve aydınlatma kontrolü, sürüş önerileri, güvenlik artırıcı kontrol sistemleri geleceğin otomobil dünyasından birkaç örnek olarak öne çıkıyor. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.