Audi ve Mercedes ikinci ele giriyor

Audi ve Mercedes ikinci ele giriyor

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden Hindistan'da lüks araçlara talebin arması bu sektörün devlerine alternatif pazar imkanları sunuyor. Alman lüks...

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden Hindistan'da lüks araçlara talebin arması bu sektörün devlerine alternatif pazar imkanları sunuyor. Alman lüks araç üreticileri Mercedes Benz ve Audi Hindistan'da son zamanlarda markalarına olan yoğun talebi kullanmak için ikinci el araçları için geniş parklar kiralayarak buralardan direk müşteriye satış yapmayı planladıklarını açıkladı.

 

Mercedes Benz Hindistan CEO'su Peter Honedd ikinci el ya da kullanılmış araç pazarının yükselen rağbetinin değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu bağlamda Hindistan oluşumlarının altında ikinci alım satımla ilgilenecek bir alt birim kuracaklarını belirten Honedd Mercedes'in Hindistan'daki lüks araç kullanımında en önde olmasının büyük avantaj olduğuna değindi.

 

Hindistan'da Mercedes'ten sonra en çok tercih edilen diğer bir lüks araç markası olan Audi Hindistan temsilcisi Michael Perschke ikinci el araç satışı için büyük parklar inşa etmeye başladıklarını ve buralarda gayet iyi durumdaki ikinci el araçlarını satışa sunacaklarını açıkladı.

 

Hızla şehirlere göç eden ve zenginleşen Hindistan orta sınıfının artan lüks talebi ekonomisinin de her zaman hareketli olmasını sağlıyor. Sıfır araç pazarı kadar çekici olan Hindistan ikinci el araba pazarına olan talep dünyanın dev araç üreticilerini Hindistan'a yönlendiriyor. Mercedes Benz ve Audi gibi BMW de ikinci el pazarına girmeye hazırlanıyor. Lüks araç üreticileri ikinci el pazarına girmekle satışlarında yüzde 10-15'lik bir artış bekliyor.

 

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.