Nemrut Körfezi'nde kılavuzluk ve römorkaj rekabeti bitti

Nemrut Körfezi'nde kılavuzluk ve römorkaj rekabeti bitti

Ankara İdare Mahkemesi, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün, 29 Ocak 2015 tarihinde Nemrut Körfezi'nde bulunan 9 iskelede, TÜPRAŞ; PETKİM ve UZMAR Kılavuzluk ve römorkör teşkilatlarını görevlenme kararını iptal etti.

Ankara İdare Mahkemesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün, 29 Ocak 2015 tarihinde Nemrut Körfezi'nde bulunan 9 iskelede, TÜPRAŞ, PETKİM ve UZMAR Kılavuzluk ve römorkör teşkilatlarını görevlenme kararını iptal etti.

Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğünün, 29 Ocak 2015 tarihinde aldığı bir kararla, Nemrut Koyunda Kılavuzluk ve Römörkör Hizmetlerine verme yeterliliğine sahip, TÜPRAŞ, PETKİM ve UZMAR UZMANLAR Şirketlerine, 31 Aralık 2015 tarihine kadar, kazanılmış hak oluşturulmaması şartıyla, geçici olarak görevlendirmişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın aldığı bu karar ile birlikte, İzmir İli, Aliağa Limanı, Nemrut Körfezi bölgesinde bulunan 9 iskele de, Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri rekabete açılmıştı.

MAHKEME, REKABET KARARINI DURDURDU!

Ankara İdare Mahkemesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün, 29 Ocak 2015 tarihinde Nemrut Körfezi'nde bulunan 9 iskelede, TÜPRAŞ, PETKİM ve UZMAR Kılavuzluk ve römorkör teşkilatlarını görevlenme kararını durdurdurarak rekabete son verdi.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre; Ankara İdare Mahkemesi'nin bu kararla birlikte, Aliağa Limanı Nemrut Koyunda ve Ilıca Burnunda bulunan Alpet Şamandıralı Tesislerinin de içinde bulunduğu 9 iskelede tek yetkili teşkilatın Uzman Uzmanlar Denizcilik Şirketi olduğu belirtilirken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü, TÜPRAŞ ile PETKİM Kılavuzluk ve Römörkör Teşkilatlarının, yetkilendirmesini de iptal ettiği kaydedildi.

Recep CANPOLAT - DENİZHABER
LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.