Nakliyecileri dijitale GPS- Buddy taşıyacak

Nakliyecileri dijitale GPS- Buddy taşıyacak

GPS Buddy Türkiye Genel Müdürü Serkan Ardahanlı, "Bizde bayi sistemi yok, direkt kendimiz satış yapıyoruz. Amacımız sadece araç takip sistemi satmak değil, firmalara uygun yazılım çözümleri de vermektir" diyor.

Müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda modüler yazılım çözümleri hizmeti veren GPS Buddy, uluslararası nakliyat yapan Türk firmalarının bir numaralı iletişim ortağı olmayı hedefliyor. GPS Buddy Türkiye Genel Müdürü Serkan Ardahanlı, Türkiye’de uluslararası nakliyat yapan firmaların yüzde 10’una hizmet verdiklerini belirterek, hedeflerinin 2020 yılına kadar sektörün yüzde 25’ine ulaşmak olduğunu söyledi.

Teknolojik yatırımların sadece lojistik sektörü için değil hemen hemen her sektör için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Ardahanlı, firmaların zamanla yarışırken bir yandan da yaptıkları işleri kontrol altında tutmak istediklerini kaydetti.  

serkan-ardahanli3.jpgİşte bu noktada GPS- Buddy’nin devreye girdiğini belirten Ardahanlı, firmalara zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak, iletişim ve bilgi kontrolü sağlayan çözümler sunduklarını belirtti.

Müşterinin istekleri ve ihtiyacı doğrultusunda butik yazılım çözümleri sunduklarını belirten Ardahanlı, araç takip sistemleri sektöründe GPS- Buddy’yi farklı kılan müşterilerine sadece cihaz değil, bu cihazlarda kullanılacak yazılım hizmeti de sunmaları olduğunu vurguladı.

Ardahanlı, GPS- Buddy’nin müşterilerine rekabet avantajı sunan hizmetleri hakkında şunları söyledi: “Bizim tüm yazılım ve donanımlarımız modülerdir. Müşterinin isteklerine göre şekillendiriyoruz. En büyük farklılığımız rakiplerimiz araç takip ürünleri satarken, biz hem ürün, hem de bu ürünlerde kullanılacak yazılımları satıyoruz. Bizi diğer firmalardan ayıran özelliğimiz AR-GE, satış, montaj ve satış sonrasını hizmetlerini tek elden, tek çatı altından vermemiz. Diğer firmalar bazı hizmetlerini ya dışarıdan alıyor ya da bayii ile yapıyor. Bizde bayi sistemi yok, biz direkt kendimiz satış yapıyoruz.  Bizim amacımız sadece araç takip sistemi satmak değil, firmalara uygun yazılım çözümleri de vermektir.

Sektörün çözüm ortağı olduk

1992 yılında Hollanda’da kurulan GPS- Buddy şirketinin 2008 yılında Türkiye’de de faaliyet göstermeye başladığını belirten Ardahanlı, Türkiye dışında Almanya ve Fransa gibi büyük pazarlar olmak üzere 21 ülkede daha faaliyet gösterdiklerini söyledi.

 İtalya’da cihaz üreten fabrika dışında GPS-Buddy’nin Hollanda, İrlanda ve Rusya’da yazılım merkezleri bulunduğuna işaret eden Ardahanlı, “2008 yılında Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığımızda öncelikli hedefimiz bilinirliliği sağlamaktı” dedi.

Ardahanlı, şirket olarak 10 yıllık planları içinde yurt içi ve yurt dışına çalışan tüm firmalara ulaşmak olduğunu söyledi. Verimli bir şekilde filo yönetimi yapmak için, araç takip sistemleri satan firmaların talep ettiği yüksek hizmet bedelleri, nakliyecilerin maliyetlerini ciddi derecede etkileyen kalemler olduğunu belirten Ardahanlı, “Biz bu konuda firmalara ciddi tasarruf sağlıyoruz. Yakıtın anlık değişmesi, araçların anlık yerlerinin takibi, şoför ile yazışma, şoföre görev gönderimi, kablosuz römork takibi, frigo taşımacılığı için ısı takibi, raporlamalar, güvenlik gibi sayısız hizmeti, sınırsız olarak ve sabit ücret garantisi ile sunuyoruz. Dolayısıyla firmalar, araçlarını yurt dışına gönderdiğinde ne kadara mal olacağını rahatlıkla hesaplayabiliyorlar. Bu nedenle sektörde birçok firmanın tercih ettiği çözüm ortağı haline geldik” sözleriyle GPS-Buddy’nin neden kısa sürede Türkiye’de aranan firma olduğunu özetliyor.

Mersin’de ikinci şubemizi açtık

Taşımacılık sektörüne kesintisiz yazılım çözümleri sunmak dışında Türkiye’de AR-GE alanında sistem geliştirme çalışmaları da yürüttüklerini söyleyen Ardahanlı, yaptıkları inovasyon çalışmalarını şu sözlerle özetledi. “2 yıl önce TÜBİTAK desteği ile yurtiçi piyasada kullanılacak ve dorselerin takibini kolaylaştıracak bir cihaz icat ettik. Proje tamamlandıktan sonra testlerini yaptık ve başarılı bir şekilde uygulamaya koyduk. İtalya’da cihazın üretimine başladık ve 2 yıldır piyasaya satıyoruz. Özel yazılım geliştirdiğimiz bu cihaz sayesinde nakliye firmaları dorselerinin bulunduğu konumu ve son durumunu takip edebiliyor.

Ardahanlı, üzerinde çalıştıkları yeni projeleri de olduğunu açıkladı. Bunlardan biri kablosuz ısı sensörü projesi. Bu yılın sonuna doğru tamamlamayı planlıyorlar. Frigo dorselere takılacak olan bu sensör sayesinde firmalar, RF teknolojisini kullanarak ısıyı kablosuz bir şekilde ölçme imkânına kavuşacak. Ardahanlı, üzerinde çalıştıkları ikinci projenin ise Android uygulamalarıyla şoföre iş emri, mesajlaşma sağlayan bir yazılım olduğunu söyledi. Ardahanlı, yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefledikleri bir başka projenin de dorse ve çekici eşleşmesini hatasız bir şekilde yapılmasını sağlayacak bir yazlım olduğunu bildirdi.

Bu arada Türkiye çapında büyüme çalışmalarına da hız verdiklerini belirten Ardahanlı, geçtiğimiz ay Mersinde şube açtıklarını da dile getirdi. İstanbul ve Mersin üzerinden tüm Türkiye’ye ve komşulara da hizmet vermeyi hedeflediklerini belirten Ardahanlı, tüm dünyada 140 bin araç tarafından kullanılan GPS-Buddy araç takip ve filo yönetim sistemini, Türkiye üzerinden Türki Cumhuriyetlerine ve Ortadoğu ülkelerine açmayı planladıklarını vurguladı. Ardahanlı, bu planları çerçevesinde Türkiye’de ikinci büyük server kurulumunu gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Verdikleri hizmetlerin genişlemesi ile birlikte satış, montaj ve yazılım ekiplerini de büyütmeye devam edeceklerini vurguladı.

Dijital takografın önemi artacak

“Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük filosuna sahip olması, Türkiye pazarına çok ciddi bakmamıza neden oldu” diyen Ardahanlı,  Türkiye’deki altyapının oturmuş olması ve GPS haritalarının kullanılabilir hale gelmesi GPS Buddy için bir avantaj olduğunu söyledi.

Yurtiçi ve yurtdışına çalışan her firma GPS- Buddy için hedef müşteri olduğuna dikkat çeken Ardahanlı, “Nakliye sektöründe gelişmek istiyoruz. Uluslararası takip sistemi kullanan firmaların dikkat ettikleri hususlar içinde en önemlisi maliyet. Bu konuda bizi tercih etmelerinin sebebi tüm hizmetlerimizin sınırsız ve sabit fiyat garantisi ile sunmamızdır. Türkiye’de yaklaşık 100 bin aracı aynı anda takip edecek sistem ve personel altyapısına sahibiz. Bunun dışında her gün sistem ile ilgili değişiklikler ve eklemeler yapıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye’de neredeyse her aracın takip edileceğini düşünürsek, biz bu hizmetleri vermeye hazırız” dedi.

GPS-Buddy araç takip ve filo yönetim sistemleri olarak dijital takograf sayesinde verilerin hızlı bir şekilde indirilmesini sağlayan sistem ile diğer firmalardan ayrıştıklarını da vurgulayan Ardahanlı, önümüzdeki yıllarda bu sistemin Türkiye’de daha da yaygın kullanılacağına dikkat çekti.

gps-buddy.jpg

GPS- Buddy’nin kuruluş öyküsü

GPS-Buddy, 1992 yılında Hollanda Kraliyet Ailesi’nin güvenliği için kurulmuş bir şirket. Daha sonra devletin diğer birimleri de güvenlik açısından GPS-Buddy’yi kullanmaya başlamış. Avrupa, Güney Afrika ve Amerika’da toplam 140 bin araç takip etme kapasitesine sahip bir şirket. Şirketin sistemleri üzerinden anlık veri alış verişi, her an yaklaşık 4 bin firma ile raporlama, karşılıklı yazışma ve araç takibi yapılabiliyor.

Mustafa SALİH - LOJİSTİK EKİPMANLAR

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.