Nakliye sektörünün kalbi online ortamda atacak

Nakliye sektörünün kalbi online ortamda atacak

Hızla gelişen teknoloji, nakliye sektörünü de rüzgarına kattı. Yükünü taşıtmak isteyenlerle kamyoncuları online ortamda buluşturan Webnak, hem kamyoncunun zamanından tasarruf sağlıyor, hem de daha uygun taşıma maliyetleriyle firmaların yüzünü güldürüyor.

Rekabet şartlarının iyiden iyiye zorlaştığı günümüzde hem nakliyecilerin hem de firmaların imdadına Webnak yetişti. Sevkiyat ihtiyacı olan firmalara en hızlı araç tedariğini en iyi fiyat garantisiyle sunan Webnak, firmaların yüklerini daha uygun fiyatlara taşıtmasını sağlarken nakliyecilere de daha kolay iş bulma  ve hemen ödeme imkanı sağlıyor. Böylece lojistik sektörünün iki tarafı içinde kazançlı bir süreç sağlanmış oluyor. Taşımacılık sektörüne yeni bir soluk getiren uygulamanın fikir babası, su sektörünün önde gelen markalarından Erikli'nin eski sahibi Hasan Aslanoba… 2006’da kurulan Aslanoba Grubu bünyesinde kurulan Webnak, mobil uygulaması sayesinde kamyoncuların, nerede olurlarsa olsun yük bulmalarını kolaylaştırıyor.

20 BİN KAMYONCU
5 BİNE YAKIN FİRMA

2015 yılının, kendileri için piyasaya giriş yılı olduğunu söyleyen Webnak Genel Müdürü Volkan Özkan, oldukça verimli bir yıl geçirdiklerine işaret etti. “Sisteme başladığımız zaman senenin başında bin 800 kamyoncu varken şu an 20 bin kayıtlı kamyoncu, 5 bine yakın firma var” diyen Özkan, taşıma adedinde ise her ay yüzde 30-35 civarında bir büyüme gerçekleştiğini söyledi. Özkan, “2015 yılı bizim için piyasaya giriş yılı oldu. Webnak ile hem sözleşme lojistiğinde hem spot lojistiğinde, piyasaya lojistik teknolojisi oyuncusu olarak girdik. Kamyoncuların cep telefonlarını işleri için kullanabileceklerini, aynı zamanda da firmaların taleplerini de online ortamda yapabildiklerini görmüş olduk. 2016 çok daha yoğun ve farklı bir yıl olacak bizim için” diye konuştu.

GELECEKTE, KAMYONCULAR TÜM YÜKLERİNİ ONLİNE OLARAK BULACAK
Teknolojide yaşanan hızlı gelişme sürecinin nakliye sektörüne yansımasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Genel Müdür Özkan, gelecekte kamyoncuların tüm yüklerini internet üzerinden bulacağını ifade etti. Teknolojinin, nakliyecilere büyük kolaylıklar sağladığını aktaran Özkan, “Kamyoncular mobil yaşayan insanlar. Dolayısıyla bizimki gibi mobil bir uygulama, aslında kamyoncular için biçilmiş kaftan diyebiliriz. İleride, tüm kamyoncuların yük arayışlarını mobil cihazlarla internet üzerinden yapacağına inanıyoruz. Bence tam nakliye şirketleri bu tür sistemlere yönelmeli. Bu sayede daha verimli bir iş süreci yönetebilirler, aynı zamanda da müşteri bulma konusunda rakiplerinden bir adım öne geçebilirler. Webnak’ın temel hedefi şu: Diyelim ki bir kamyoncu İstanbul’dan Mersin’e bir yük götürüyor. Ardından Adana’ya geçiyor, Nakliyeciler Sitesi’nde başka bir yük arıyor. Oradan başka bir yere yönlendiriliyor. Nihayetinde yükünü bulup geri dönüyor. Böyle bir durumda kamyoncu, dönüş yükünü kolayca bulamadığı için bu da fiyatlara yansıyor. Fazladan oluşan bu maliyet, nakliye şirketlerine, firmalara yansıyor. Bizim Webnak olarak firmalara ve kamyonculara sunduğumuz fayda, firmaların yüklerini daha ucuza taşıtması, kamyoncuların ise taşıyacakları yükleri daha kolay bulması. İstanbul’dan Mersin’e yük taşıyan kamyoncu, Mersin’e giderken yolda cep telefonu üzerinden Mersin dönüşü taşıyacağı yükü artık kolayca bulabiliyor. Bu büyük avantajın yanında firmalar yüklerini 7/24 online olarak takip edebildikleri gibi, Webnak’ın 20 bin güvenilir kamyoncusuyla tek kanaldan tüm sevkiyat planlarını yönetebiliyorlar.” açıklamasında bulundu.

webnak-volkan-ozkan.jpg

KREDİ KARTIYLA SEVKİYATLARI ÖDEME KOLAYLIĞI
Webnak firmalara özel yeni ödeme avantajı uygulamasıyla online lojistik organizatörü liderliğini güçlendiriyor. Lojistik sektöründe nakit ya da havale/eft ile gerçekeleşen sevkiyat ödemeleri Artık Webnak’ta kredi kartına 6 ay taksitle gerçekleşebiliyor. Firmaların büyük ilgisini çeken bu ödeme avantajı ile Webnak kullanıcılarına büyük avantaj sağlamış oluyor. 

SHELL İŞBİRLİĞİYLE NAKLİYECİYE AVANS YAKIT
Shell ve Webnak ortak projesi ile Webnak üyesi nakliyeciler dilerlerse sevkiyatları öncesinde ödemelerinin bir kısmını yakıt avansı olarak alabilecek. Ortak proje sayesinde Kamyoncuların yükü almak için mazot yok diye yola çıkmama sorununu çözdüklerini kaydeden Özkan, “İşbirliğine özel Webnak Shell kartlar, Webnak Bölge Ofislerinden alınabilecek. Üyelerine yeni fırsat ve indirimler sağlamak adına çalışmalarına ara vermeden devam eden Webnak, bu kampanya ile nakliyecilerin en büyük gider kalemi olan akaryakıt alımlarına katkıda bulunmayı amaçlıyor” dedi.

FİRMALARA VE KAMYONCULARA KAZANDIRAN KAMPANYALAR
Co-marketing konusunda da çalışmalar sürdürdüklerini anlatan Özkan, farklı alanları kapsayan farklı kampanyalarla önümüzdeki günlerde gündeme geleceklerini belirtti. Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bankacılar, perakendeciler ve otomotivcilere yönelik kampanyalarımız da olacak. “Webnak’la taşımanı yap ayrıca şunu kazan” tarzında çalışmalarımız olacak. Ayrıca 2016 yılında kamyoncular için group buying çalışmalarımız gerçekleşecek. Bu çalışmayla birlikte kamyoncular, Webnak üzerinden uygun fiyatlara lastik, akü ve benzeri ekipmanları alma şansı bulacak.”

Burak GÜNER - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.