Mudanya İskelesi Bakanlığa devredildi

Mudanya İskelesi Bakanlığa devredildi

Bursa'da, gümrük ve tahmil tahliye (yükleme boşaltma) iskelesi olarak kullanılan Mudanya İskelesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredildi.

Bursa'da, gümrük ve tahmil tahliye (yükleme boşaltma) iskelesi olarak kullanılan Mudanya İskelesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredildi.

Alınan bilgiye göre, 1955'te dönemin Nafia Bakanlığı tarafından Mudanya Belediyesine tahsis edilip intifa (yararlanma) hakkı verilen iskele, aralık ayında bakanlar kurulu tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesine tahsis edildi.

"Gümrük ve tahmil tahliye iskelesi", konunun taraflarının yaptıkları görüşmelerin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredildi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, devir teslimin aceleye getirildiğini öne sürdü.

Konuyu yargıya taşıyacaklarını belirten Türkyılmaz, "Mudanya İskelesi, 1955'te belediyeye intifa hakkı verilen bir iskeledir. 2015 Aralık ayında bakanlar kurulu kararıyla iskelenin Bursa Büyükşehir Belediyesine tahsisi yapıldı. Biz bu karara karşıyız. Yasal müracaatlarımızı yaptık, davalarımızı açtık." diye konuştu.

Türkyılmaz, bu sürecin işlediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

Süreç işlerken 18 Mayıs akşamı saat 17.00'de posta yoluyla gelen belgede, iskelenin 20 Mayıs'ta saat 10.30'da devir-teslimin yapılacağı belirtildi. Gelen heyetle bu iş görüşülüp hukuki boyutu değerlendirildi ve bize göre yanlış işler yapıldı. Bugünkü teslim tutanağına göre, BUDO'nun o iskelede bağlı olması, sakıncalı ve yasal değil. Bununla ilgili uyarılarımızı yaptık. Bakanlık yetkililerine bir şey diyemedik, onlar alınan kararın gereğini yapıyor. İskeledeki demirbaşların sökümü için süre istedik, ancak süreyi alamadık. İskele konusunda da Mudanya Belediyesi olarak ilgili merci ve savcılığa başvurumuzu yapacağız."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.