MTSO, uluslarası geçerliliğe sahip belge verecek

MTSO, uluslarası geçerliliğe sahip belge verecek

Dış ticaret ve lojistik sektörüne yönelik olarak Depo Puantörü ve Raporlama Elemanı, Gümrük Saha Operasyon Elemanı ve Dış Ticaret Operasyon Yöneticisi yetiştirilecek

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) bünyesinde Personel Belgelendirme Merkezi kurulması için ilk adım atıldı. Önümüzdeki süreçte ilk etapta dış ticaret ve lojistik sektörüne yönelik uluslararası geçerliliğe sahip mesleki yeterlilik belgeleri MTSO çatısı altında verilebilecek. Mersin bölgesinde iş piyasasının talep ettiği nitelikli işgücünü yetiştirmek ve bunu belgelendirmek amacıyla hazırlanan MTSO Personel Belgelendirme Merkezi Kurulumu ve İşletilmesi Projesi Avrupa Birliği'nden (AB) destek aldı.

SÖZLEŞME İMZALANDI 
Türkiye'den 14 projenin desteklendiği AB VOC-Test Merkezleri - II Hibe Programı kapsamında MTSO'nun projesi 174 bin Euro ile desteklendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ile MTSO arasında Ankara'da sözleşme imzalandı. Merkez kapsamında öncelikle Dış Ticaret ve Lojistik sektörüne yönelik olarak Depo Puantörü ve Raporlama Elemanı, Gümrük Saha Operasyon Elemanı ve Dış Ticaret Operasyon Yöneticisi yetiştirilecek. Ardından bölge üniversiteleriyle yapılacak anlaşmalar çerçevesinde adı geçen sektörlere yönelik eğitimler gerçekleştirilip sınav sonunda başarılı olanlara uluslararası geçerliliğe sahip, Mesleki Yeterlilik Belgeleri verilecek. AB uyum sürecinde mesleki belgenin zorunlu hale geldiği bir dönemde bölgede hizmet verecek olan MTSO Personel Belgelendirme Merkezi bölgenin ihtiyaçlarına göre akreditasyon kapsamını geliştirecek. 

MTSO ÇATISI ALTINDA
İmza törenine MTSO adına Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, Genel Sekreter Abdulkadir Dölek ile Projeler Müdürlüğü Şefi Fevzi Filik katıldı. Buna göre MTSO kurumsal çatısı altında TÜRKAK ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Akreditasyonuna sahip "Personel Belgelendirme Merkezi" kurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.