MSC'den yeni Türkiye - Hindistan servisi

MSC'den yeni Türkiye - Hindistan servisi

MSC, Doğu Akdeniz ile Hindistan arasında başlattığı yeni haftalık, düzenli “IMED” servisiyle daha hızlı transit süreler ve daha fazla direkt liman uğrağı sunmayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hindistan ziyareti sonrası MSC, Türkiye-Hindistan ticari ilişkilerinin gelişimine destek vermek için harekete geçti.

Hindistan ile Türkiye’nin ikili ticari hacminin 2016 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 6,5 milyar dolara ulaşması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olan Türkiye ile 7'nci büyük ekonomisi olan Hindistan'ın ticaret potansiyelinin  mevcut rakamların çok üzerinde olduğunu iletmesi üzerine, dünyanın en büyük konteyner taşıyıcıları arasında yer alan MSC (Mediterranean Shipping Company) Türkiye-Hindistan arasında yeni IMED servisini başlatıyor. 

MSC, Doğu Akdeniz ile Hindistan arasında başlattığı yeni haftalık, düzenli “IMED” servisiyle daha hızlı transit süreler ve daha fazla direkt liman uğrağı sunmayı hedefliyor. 

Yeni servisle, Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın ilk 10 konteyner limanı arasında bulunan Asyaport  Limanı’ndan Nhava Sheva Limanı’na transit süre 19 gün olacak. MSC’nin Turkiye - Hindistan ticaretine olan güvenini gösteren bu servisle ithalat-ihracat yükleri için aynı zamanda Kızıldeniz, Doğu Afrika ve Karadeniz limanlarına; Asyaport, Salalah, King Abdullah aktarma limanları aracılığıyla ulaşılacaktır.

Hem Türkiye’nin 2023 hedeflerine yürüyüşüne katkıda bulunmak, hem de ihracatçılara Hindistan ve Ortadoğu pazarına direkt erişim kolaylığı sağlamak amacıyla başlatılan yeni IMED servisinde, kapasitesi 2.500-3.000 TEU olan 6 gemi ile haftalık ve düzenli olarak hizmet verilecektir.

IMED servisinin ilk gemisi 24 Mayıs 2017’de Nhava Sheva’dan hareket edecek MV Cali IT721A , takip edilecek rotasyon ise  Nhava Sheva – Hazira – Mundra – Salalah – King Abdullah – Port Said West – Mersin – İstanbul (Ambarlı) – Asyaport (Tekirdağ) – Pire – İskenderun – King Abdullah – Salalah – Nhava Sheva olacaktır.

imed_servis.jpg

LOJİPORT
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.