MSC, yeni gemi siparişleriyle dünya liderliğine koşuyor

MSC, yeni gemi siparişleriyle dünya liderliğine koşuyor

Mediterranean Shipping Company (MSC) şirketi şu anda 2.4m TEU’luk 485 gemiyi yönetiyor ve dünyanın en büyük konteyner gemileri arasında olacak 31 adet daha gemi siparişi vermiş durumda.

Mediterranean Shipping Company (MSC) şirketi şu anda 2.4m TEU’luk 485 gemiyi yönetiyor ve dünyanın en büyük konteyner gemileri arasında olacak 31 adet daha gemi siparişi vermiş durumda. Diego Aponte ile geçen yıldan bu yana büyük adımlar atmaya devam eden Mediterranean Shipping Company (MSC) şirketi, bu performansıyla sektördeki diğer rakipleriyle arayı her geçen gün daha da açacak gibi görünüyor.

1970 yılında İsviçre Cenevre merkezli olarak kurulmuş olan bir nakliye şirketi olan Mediterranean Shipping Company dünyanın en önemli limanlarında faaliyet gösteriyor. Dünyanın ikinci büyük konteyner firması olan MSC, 1996’dan bu yana 6 kere yılın denizcilik nakliye şirketi seçildi.

Geçen yıl şirket yönetim kurulu başkanlığına terfi eden Gianluigi Aponte’nin oğlu Diego Aponte’nin bu görev değişikliği ile şirketin başına gelmiş olması babasının emekliye ayrıldığı anlamına gelmiyor. Yeni görev tanımlamalarıyla birlikte baba Aponte, şirketin konteyner hatları üzerinde yoğun mesai harcarken, Diego Aponte ise limanlara ait konularda tam yetki ile bir numaralı adam olarak görev yapacak.

diego-aponte.jpgDiego Aponte, Mediterranean Shipping Company (MSC) şirketine 1997 yılında mühendis olarak girdi ve hızla yükselerek MSC şirketinin Sorrento’daki gemi yönetim birimine geldi. Buradan şirketin Genova’daki merkez ofisinde Latin Amerika ve ABD’nin de arasında bulunduğu neredeyse bütün departmanlarında görev aldı. Diego’nun 2000 yılında kurduğu Terminal Investment Ltd. (TIL) ise konteyner terminali alanında şirkete kattığı en önemli iş kollarından birisi oldu.

DENİZHABER AJANSI

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum