MSC Divina 550 Türk ile Miami yolunda

MSC Divina 550 Türk ile Miami yolunda

Türkiye’den 550 yolcu, İstanbul’dan Miami’ye gitmek üzere Avrupa’nın en büyük yolcu gemilerinden MSC Divina ile yola çıktı. 2005 yılından bu yana...

Türkiye’den 550 yolcu, İstanbul’dan Miami’ye gitmek üzere Avrupa’nın en büyük yolcu gemilerinden MSC Divina ile yola çıktı.

2005 yılından bu yana Arkas Holding ortaklığıyla Türkiye’de faaliyet gösteren Avrupa’nın en büyük kruvaziyer şirketi MSC Cruises’un MSC Divina isimli gemisi bu sezonun kapanış turunda, 30 Ekim Çarşamba günü Salı Pazarı limanından yola çıkarak İstanbul’dan ayrıldı. Son 2 senedir Mart-Kasım ayları arasında her hafta Salı günü İzmir’den, Çarşamba günü İstanbul’dan Türk yolcularını alarak Ege ve Adriyatik programı sunan MSC Divina, İstanbul jübilesini 21 günlük transatlantik seyahati ile yapıyor.

MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel konuyla ilgili yaptığı açıklamada  “MSC Divina, 29 Ekim’de İzmir’den yolcularını aldı. Bugün İstanbul’dan ayrılarak 550 Türk misafiriyle, Atlantik Okyanusu’nu geçerek  Miami’ye gidecek. Bu 21 günlük rotada; Dubrovnik (Hırvatistan), Venedik (İtalya), Valletta ( Malta), Malaga (İspanya), Funchal (Portekiz), Philipsburg  (St. Maarten), Charlotte Amalie (Virgin Islands), San Juan (Puerto Rico) ve Miami bulunuyor. Duyurulduktan hemen sonra satışı biten turun, fiyatları ortalama 1100 € civarında. MSC Divina, gelecek sezon boyunca Amerika ve Karayip Adaları’nda turlarına devam edecek. MSC Divina için bir anlamda İstanbul jübilesini yapıyor diyebiliriz. Önümüzdeki yıl Nisan ve Kasım ayları arasında haftalık Ege - Adriyatik turunu filoya en son katılan, MSC Divina ile aynı sınıftan olan yeni gemi MSC Preziosa yapacak.” dedi.

Tuncel sözlerine cruise seyahatlerine artan ilginin altını çizerek devam etti “MSC Cruises olarak 9 senedir İstanbul ve İzmir çıkışlı haftalık turlarımız ile Türk yolculara cruise seyahatleri sunuyoruz.  İlk sene toplam 1.500 Türk yolcuyu gemilerimizde ağırlamıştık. 9 yılda yolcu sayımızı 10 katından fazla artırdık. 2013 yılında 20 bin Türk yolcu bizi tercih etti. 2014 yılında 25 bin Türk yolcuyu gemilerimizde ağırlamayı hedefliyoruz.” diye ekledi.

MSC Cruises haftalık Ege&Adriyatik turuna ek olarak, son 2 yıldır ayrıca İzmir ve İstanbul kalkışlı Karadeniz ve 11 gecelik Büyük Akdeniz turlarını Türk yolculara sunuyor.

MSC Divina, Pisa kulesinden 4 metre daha yüksek, Eyfel Kulesi’nden ise 9 metre daha uzun.  550 bin beygir gücündeki gemisinin motorlarının ürettiği hız 23,3 knot ve 120 Ferrari gücünde. Gemideki toplam yürüme alanı 55.000m2 yani 131 basketbol sahası büyüklüğünde. MSC Divina’da 1.751 kabin, yedi restoran, 20 bar ve yolcu salonu, dört yüzme havuzu, spor salonu, bowling alanı ve 1.700 metrekarelik MSC Aurea Spa’nın bulunduğu 30 bin metrekarelik bir ortak kullanım alanı mevcut.

Gemide hem büyükler hem çocuklar için sınırsız eğlence olanakları var. 4D sinema, F1 simülatörü, Golden Jazz Bar, La Luna Piyano bar bunlardan sadece bir kaçı. Çocuklar için

ise Şirinler temalı oyun alanı özel olarak tasarlanmıs. MSC gemilerinin vazgeçilmezi, ayrıcalıklı konsepti MSC Yacht Club, Divina’da da bulunuyor.

Geminin 1600 kisilik Pantheon Tiyatro salonunda her akşam sergilenen muhteşem sahne gösterileri de yolcuların gemi seyri sırasında geçirdiği zamana keyif katıyor.

[gallery ids="68592,68593,68594,68595,68596,68597,68598,68599"]

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.