Moloz döken yakalanırsa aracına el konulacak

Moloz döken yakalanırsa aracına el konulacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, ormanlık alanlara moloz döktüğü tespit edilen kişilerin araçlarına el konulacağını bu kişiler için "orman kanunu" uygulanacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, barajlara, havzalara ve ormanlık alanlara hafriyat döküldüğü yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Eroğlu, "Mesela İstanbul Belgrad Ormanı'nda yol kenarına birkaç kamyon moloz dökülmüş, hemen tespit ettik. Ayrıca Kilyos tarafına sahile dökülmüş. Bunları tespit ettik. Şimdi ben buradan şu mesajı veriyorum; Orman Teşkilatıma talimat verdim, yakaladığınız zaman orman kanunu uygulayacaksınız. Bakın buradan herkes, bütün kamyoncular da bilsin, nitekim belli ekipler ve gizli kameralar kurduk. Yakaladığımız zaman orman kanunu uygulayacağız. Kamyonuna, her şeyine el koyacağız. Bu işin şakası yok ve o kişiyi de ormanı tahrip ettiğinden dolayı orman kanunu mucibince savcılığa, mahkemelere sevk edeceğiz. Talimatım bu. Kusura bakmayın, hiç kimsenin böyle hakkı yok. Hiç kimsenin havzalara kaçak çöp döküm yapma hakkı yoktur. Dolayısıyla bunu ihlal edenler kesinlikle cezalandırılacaklardır. 'Kamyonuna, ne varsa el koyun' diye talimat verdim yani. Hadi, hele bir döksün bakayım." şeklinde konuştu.

DÜNYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.