MIP, 9 bin konuğunu ağırlamaya hazır

MIP, 9 bin konuğunu ağırlamaya hazır

Uruguay'dan 180 bini bulacak canlı hayvan ithalatı başladı. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde Mersin Limanı'na Uruguay'dan besi amaçlı 9 bin adet angus getirilecek.

Ramazan'da et tüketimi artışını karşılamak ve spekülatörlerin önünü kesmek için Uruguay'dan 180 bini bulacak canlı hayvan ithalatı başladı. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde Mersin Limanı'na Uruguay'dan besi amaçlı 9 bin adet angus getirilecek.

Ramazan'da artan kırmızı et tüketimi karşılamak ve spekülatörlerin önünü kesmek amacıyla Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği ve Et ve Süt Kurumu (ESK) Uruguay'dan canlı havyan ithalatına başladı. Geçtiğimiz günlerde 180 bin adet büyükbaş hayvanın 9 bin 250'si Bandırma Limanı'na indirildi.

İkinci büyük teslimatın da önümüzdeki günlerde Mersin Limanı'na yapılması bekleniyor. Liman yetkililerinden aldığımız bilgilere göre önümüzdeki günlerde Uruguay'dan besi amaçlı 9 bin adet angus Merin Limanı'na getirilecek.

anguslar-gemide.jpgARZ-TALEP DURUMUNA GÖRE PİYASAYA SÜRÜLECEK

Kırmızı et fiyatlarındaki artışı önlemek ve tüketime cevap vererek spekülatörleri caydırmak amacıyla yapılan bu hamle, arz ve talebin dengede durmasını sağlayacak. Getirilen besilik büyükbaş hayvanlar İzmir, Van, Kırşehir, Sakarya, Bursa, Düzce ve Aydın'daki büyükbaş hayvan ve süt üreticilerine dağıtılacak. Anlaşmalı ithalat olması nedeniyle büyüyen hayvanlar ESK'ya gönderilecek. Burada kesimi yapılan hayvanlar sektörün arz-talep durumuna göre piyasaya sürülecek. Böylelikle hem fiyat artışlarının hem de spekülatörlerin önü kesilecek.

Hediye EROĞLU - MERSİN/LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.