Michelin, lastik pazarındaki büyümesini sürdürüyor

Michelin, lastik pazarındaki büyümesini sürdürüyor

Michelin Grubu 2015 yılı ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. İlk yarı itibariyle şirketin net satışı yüzde 8.5’lik artışla 10 milyar 497 milyon euroya ulaştı.

Michelin logoMichelin 2015 yılı ilk yarısında özellikle binek ve hafif ticari lastik pazarında büyük bir ivme yakalayarak satış grafiğini yükseltti. İlk altı ayda bütün segmentlerde yakaladığı yüksek ivme ile pazarın üzerinde bir performans göstererek pazardan daha hızlı büyüyen Michelin, hacmini de yüzde 2,4 artırdı. Otomotiv sektöründeki büyümenin de etkisiyle binek ve hafif ticari lastiklerinde Avrupa pazarında yüzde 3 büyüyen Michelin, aynı dönemde Avrupa değişim pazarında ise Türkiye’deki büyümenin etkisiyle yüzde 3’lük büyüme kaydetti.

Michelin Grup’un konsolide edilmiş faaliyet geliri geçtiğimizin yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 1 milyar 262 milyon euroya yükseldi. İlk yarıdaki net satışlar yüzde 8.5’lik artışla 10 milyar 497 milyon euroya ulaşırken; şirketin net geliri ise 707 milyon euro olarak gerçekleşti.

Michelin Grup CEO’su Jean-Dominique Senard, Michelin Grup olarak, 2015 yılı ilk yarısında güçlü bir büyüme kaydettiklerini belirtti ve “2015 yılında lansmanını gerçekleştirdiğimiz ve yollarda görmeye başladığımız, sektörümüz için bir devrim niteliğindeki ilk kış sertifikalı yaz lastiğimiz CrossClimate’nin yanı sıra BFGoodrich lastikleri ve orijinal ekipman pazarında hayata geçirdiğimiz işbirliklerimiz de global lastik sektöründe başarılı bir performansla ön plana çıkmamızı sağladı. İlk yarıda gösterdiğimiz bu başarılı performanstan Grup olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Aynı heyecanla çalışmalarımızı ikinci yarıda da devam ederek yılsonunda lastik sektöründe büyük başarılara imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.