Miami çıkarması!

Miami çıkarması!

Royal Caribbean International, Türk Hava Yolları’nın Ekim 2015’de İstanbul’dan Miami’ye direkt seferlerini başlatacak olması üzerine yılın 52 haftası düzenlenecek Karayipler ve Bahamalar gezi programlarını hazırladı.

2016 boyunca 7 bin kişiyi bu turlarda ağırlamak istediklerini dile getiren Royal Caribbean Türkiye Genel Müdürü Bülent Tatlav, THY’nin tarifeli seferleri ile yolcuların Miami’ye getireleceğini burada konaklamanın ardından gemi seferinin başlayacağını belirtti. Tatlav, “Karayipler, Bahamalar, Miami ve Orlando destinasyonlarında 5 farklı paket program olacak. Bahamalar gezisinde, THY’nın tarifeli uçuşları ile İstanbul’dan Miami’ye direkt seyahat edecek yolcular, Miami’de iki gece birinci sınıf bir otelde konaklayacak. Ardından gemi gezisi ile 4 gece 5 gün boyunca Bahamalar’a doğru yola çıkacak. Bahamalar turu kapsamında Royal Caribbean International’a ait egzotik bir ada olan Cococay Adası’nda geçirilecek ardından, Bahamalar’ın başkenti Nassau Adası’na gidilecek. Amerika’nın en güney noktasındaki Key West limanına ulaşılacak” dedi. Gemi seyahatinden sonra Orlando’ya bir otobüs yolculuğu yapılacağını belirten Tatlav, “Orlando’da konaklanılacak 2 gece boyunca Disneyworld ziyaret edilebilecek. Miami-Bahamalar-Orlando gezisi 9 gece 10 gün sürecek” diye konuştu.

Karayipler gezi programında İstanbul’dan Miami’ye direkt ulaşılacağını söyleyen Tatlav, “Miami’de 1 gece birinci sınıf otellerde konaklayacak. Dünyanın en büyük gemilerinden Allure of The Seas ile 7 gece 8 gün süresince yolcular Karayipler’i görecek. Nassau, St.Thomas ve St.Marteen adaları ziyaret edilecek. Gümrüksüz alışveriş yapabilecek. Dünyanın en ünlü outlet merkezlerinden Saw Grass Mills’te ünlü markalara ekonomik fiyatla ulaşma olanağı sağlanacak” dedi. Tatlav, uçak bileti, gemi ücreti liman ve alan vergileri dahil fiyatların ortalama 4 bin 500 lira olacağını, satışların 3 Ağustos’ta başlayacağını söyledi.

ABD’YE 1.3 MİLYON KİŞİ
THY’nin Miami uçuşlarının en çok merak edilen hattı olduğunu ifade eden THY Basın Müşaviri Ali Genç, “25 Ekimden itibaren günlük Miami uçuşlarına başlayacağız. Miami biletlerini geçen Mayıs ayında 495 Euro’dan satışa çıktık. Ancak beklediğimizin ötesinde bir ilgi ile karşılaştık. ABD’deki sekizinci hattımız olacak” dedi.

GEMİ SAYISI YÜZDE 25 DÜŞECEK
Bülent Tatlav, “Türkiye’de yıl boyunca 80-100 bin kişinin cruise ile yoluculuk yaptığını tahmin ediyoruz. İstanbul’a gelen cruise gemisi sayısında düşüş söz konusu. Türkiye uğrayan gemi sayıları düşüyor. 2014’e göre 2016’da Türk limanlarına uğrayan gemi sayısı yüzde 25 düşecek. Bu tamamen liman yetersizliği ile ilgili bir durum” dedi.
(Hürriyet)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.