Metrobüsü Arabistan'a ihraç ettik

Metrobüsü Arabistan'a ihraç ettik

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılacak metrobüs hattını Türk şirketi Yüksel İnşaat, 614 milyon dolara inşa edecek

İstanbul trafiğinin yükünü azaltan metrobüs, Pakistan'dan sonra şimdi de Körfez Bölgesi'ne gidiyor. Suudi Arabistan, altyapıda en önemli projelerinden birini devreye alıyor. Başkent Riyad, son zamanlarda araç satışının da etkisiyle trafikte yaşanan sorunları çözmek için düğmeye bastı. Suudi yöneticiler, ilk olarak metrobüs hattı kurmaya karar verdi. Bunun için açılan ihaleyi ise Türk şirketi Yüksel İnşaat kazandı. Yüksel İnşaat, Riyad Hızlı Otübüs Sistemi (Riyadh Rapid Bus Transit System) adı verilen projeyi 2.29 milyar Suudi Riyali yani 614 milyon dolara hayata geçirecek.

2016'DA BİTECEK

Riyad Altyapı Otoritesi'ne (Ar-Riyadh Development Authority) sunulan proje, 21 farklı birimden oluşacak. Yüksel İnşaat'ın Genel Müdürü Ahmet Halavuk, Kral Abdulaziz Ulaşım Sistemi (King Abdulaziz Transport System) adı verilen projenin en önemli ayağı olacağını ve planlamada 7 adet üst geçit yapılacağını söyledi. Projede 4 bin 500 kişinin çalışması planlanıyor. Riyad'ı bir uçtan diğer ucuna bağlayacak projenin Mayıs 2016'da tamamlanması öngörülüyor. 30 milyonluk nüfusu olan ülkenin 6 milyon ile en kalabalık kenti olan Riyad'da yapılacak projenin alt yapı çalışmaları ise Damman Üniversitesi ile birlikte yürütülecek.

LAHOR'A DA TÜRKLER YAPTI

Hatırlanacağı gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pakistan'ın en önemli kentlerinedn Lahor'da yapılan Metrobüs Hattı'nı projelendirmişti. 2011'de Pencap Eyaleti Hükümeti arasında danışmanlık anlaşmasıyla 11 ayda tamamlanan proje 2012'de devreye girmişti. Lahor Metrobüs Hattı'nda günde 100 bin yolcu taşınıyor. 27 kilometrelik hattın işletme hakkını da Türk şirket Albayrak Holding üstlenmişti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.