Mersin, 6 yıldır lojistik OSB’yi bekliyor

Mersin, 6 yıldır lojistik OSB’yi bekliyor

Türkiye’nin lojistik üssü Mersin, 6 yıldır hayalini kurduğu Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne yeniden yoğunlaşıyor.

Mersin’de 2005-2009’da kentin geleceğine yön verecek ve bir yol haritası oluşturmak amacıyla hayata geçen “RIS Mersin” projesinin devamı olan ‘RIS Mersin +’ projesi, bugüne kadar yapılan ve yapılamayanları ortaya koydu. Bu kapsamda Mersin’in geleceğini aradığı sektörlerin başında gelen lojistik sektörünün 2009’da start verdiği “Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”nin hayata geçirilmesine yoğunlaşılması planlanıyor.

lojistik-osb-(2).jpg300-350 KİŞİ LOJİSTİKÇİ OLDU

2007 yılında kurulan Mersin Lojistik Platformu, bugüne kadar yaptığı çalışmalarla kentin kaderini doğrudan etkileyen sektörün sorunlarının çözümü için büyük mesafeler kat etti. 2008-2015 yılları arasında sektöre insan kalifiye kaynağı yetiştirmek amacıyla çeşitli projeler gerçekleştiren platform, bugüne kadar 300-350 kişi sektöre yetişmiş insan kaynağı olarak kazandırdı. Ayrıca sektör için yayınların basımını da gerçekleştiren platform, mevzuat bilgilendirmesinde de oluşturduğu dijital platform ile önemli bir hizmet sundu. 

İLK HEDEF; LOJİSTİK OSB’YDİ!

Sektöre yönelik yatırım projelerinin oluşturulması kapsamında ise 2008 yılında Türkiye'nin ilk ‘Lojistik Master Planı’nı hazırlayan platform, bu yol haritasına istinaden de, bilimsel çıktılarla ilerledi ve Türkiye’nin ilk ‘Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması amacıyla yasal tüm süreçleri tamamladı. Sektörün kılcal damarlarına kadar her konunun titizlikle düşünülerek oluşturulan Lojistik İhtisas OSB projesi, hala hayata geçirilemedi. Platform da, var olmalarını sağlayan RIS Mersin Projesi’nin ikinci etabı olan “RIS Mersin+” projesinde Lojistik İhtisas OSB’nin hayata geçirilmesi çalışmasına yoğunlaştı.

Hediye EROĞLU – MERSİN/LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.