Mercedes'e Türk tasarımcı imzası

Mercedes'e Türk tasarımcı imzası

Alman lüks otomotiv üreticisi Mercedes, üçüncü nesil A-Serisi ile Avrupa'da başarılı bir çıkış yakalarken, eylül-kasım ayları arasında 90 bin adetlik...

Alman lüks otomotiv üreticisi Mercedes, üçüncü nesil A-Serisi ile Avrupa'da başarılı bir çıkış yakalarken, eylül-kasım ayları arasında 90 bin adetlik sipariş aldığını açıklamıştı.

Türkiye'de de satışa sunulduğu günden bu yana ilgi gören yeni A-Serisi, şu aşamada (Smart'ı saymazsak) markanın en küçük modeli durumunda.

Mercedes'in A-Serisi'nde kullandığı, gelecekteki diğer modellerinde de yer alması beklenen yeni ve saldırgan tasarım dili, bir Türk tasarımcıya ilham vermiş. Yabancı internet sitelerinde karşımıza çıkan ve Göküş'ün “VTR-Sınıfı” diye adlandırmayı uygun bulduğu yeni araç, A-Serisi'nin geliştirilmiş ön tasarımına sahip.

A-Serisi ile Smart arasında konumlandırılacak şekilde tasarlanan araç, Ford Fiesta ve Renault Clio ile aynı uzunlukta. Bununla birlikte üç kapılı aracın bu modellerden bir miktar daha geniş göründüğü kesin. Bu araç, her ne kadar Türk tasarımcının kendi konsept çalışması olsa da, Mercedes ile Renault arasındaki işbirliği ve Smart'ın Twingo temelleri taşıyan bir model üreteceği haberlerini hatırlayınca, Clio platformunda üretilme geçmesi çok da hayalmiş gibi gelmiyor.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.