Mercedes elektrikli otomobil için gaza basıyor

Mercedes elektrikli otomobil için gaza basıyor

Mercedes elektrikli otomobil üretim planlarında değişikliğe gittiğini açıkladı. Alman otomotiv devi, 2022’nin sonu itibarıyla 10’dan fazla elektrikli otomobili yollara çıkarmayı planladığını duyurdu.

Mercedes-Benz’in çatı şirketi Daimler, 10 yıl içinde piyasaya en az 6 elektrikli otomobil çıkarmayı planladığını açıkladığında şirketin bu hedefini “fazla temkinli” bulanlar olmuştu. Bu sese kulak vermiş gibi görünen Mercedes elektrikli otomobil üretim planlarında değişikliğe gittiğini açıkladı. Alman otomotiv devi, 2022’nin sonu itibarıyla 10’dan fazla elektrikli otomobili yollara çıkarmayı planladığını duyurdu.

Şirket böylelikle yaklaşık 1,5 yıl önce kendisine koyduğu hedefin bitişini 3 yıl öne çekmiş oldu. Daimler, bu hedefi gerçekleştirmek için 10 milyar avro harcamayı öngörüyor. Otomobil endüstrisini en baştan şekillendirmeyi isteyen şirket, bunun için agresif bir strateji uygulayacak.

Mercedes’in planlarındaki bu hızlı değişikliğin nedeni ise doğal olarak merak ediliyor. Otomotiv devinden bu konuda somut bir açıklama gelmese de, bu kararın altında birkaç neden yatıyor gibi görünüyor. Elektrikli otomobil pazarında giderek artan rekabet ise asıl neden olarak ön plana çıkıyor.

Mercedes elektrikli otomobil pazarında Tesla ile mücadeleye hazırlanıyor

Mercedes cephesinden daha önce gelen açıklamalarda Tesla’nın üst sınıf elektrikli otomobillerinin rakip olarak seçildiği anlaşılmıştı. Şirketin planlarında gaza basmasında üst segment elektrikli otomobil pazarını Tesla’nın ellerine bırakmama isteği de önemli bir rol oynuyor. Mercedes’in otomotiv pazarındaki geleneksel rakiplerine karşı da avantaj elde etmeyi istediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

TEKNOBLOG.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.