Mercedes, 2. elde 4 bini aştı

Mercedes, 2. elde 4 bini aştı

Mercedes-Benz Türk, 2009 yılından bu yana yürüttüğü 2. El faaliyetlerini ivme artırarak sürdürüyor. Şirketin bugüne kadarki 2.El faaliyetleri, 200 milyon Euro’luk ciro seviyesinde satış performansına ve 4 bini aşkın bir satış hacmine sahip.

2009 yılında başlayan Mercedes-Benz Türk’ün 2. el faaliyetleri, 200 milyon Euro ciro seviyesindeki satış performansı ile 2014 yılında da büyüme istikrarını devam ettirdi. Mercedes-Benz Türk, 2014 yılını bir önceki yıla göre yüzde 12 oranında artışla, 4 bin 88 adet 2. el araç satışıyla tamamladı.

mercedes-benz-ikinci-el-(2).jpg

KAMYON SATIŞLARI YÜZDE 30 ARTTI

2014 yılında TruckStore markası, bir önceki yıla göre yüzde 30 artışla 2 bin 297 adet ikinci el kamyon satışı gerçekleştirdi. Her marka ve model otobüs temin imkânıyla ihracat pazarlarına yönelik de ticari fırsat ve potansiyelleri değerlendiren BusStore markası ise 555 adet otobüsle satış hacmini 2013 yılına göre yüzde  17 oranında artırmayı başardı. Hafif ticari araçların 2. El faaliyetlerini yürüten Used1 markası ise geçtiğimiz yıl toplamda bin 236 adet araç satışı gerçekleştirdi.

mercedes-benz-ikinci-el-(4).jpg

MERCEDES-BENZ TÜRK 2. EL FAALİYETLERİ DAIMLER GRUBUNDA ÖRNEK

TruckStore ve BusStore markalarının sergilediği bu sürdürülebilir yüksek performans ve hızlı gelişim ile Türkiye’deki ekip, küresel anlamda Daimler grubunda örnek olma özelliğini güçlendirerek koruyor. Bu sayede TruckStore ve BusStore Türkiye, 2014 yılındaki adetsel satış performansları ile Daimler genelinde Almanya’dan sonra 2. sıradaki pozisyonlarını koruyorlar.

mercedes-benz-ikinci-el-(3).jpg

2015 YILINDA DA 2. EL FAALİYETLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Yılın ilk çeyreği itibariyle 1.341 adetlik satış rakamına ulaşan Mercedes-Benz Türk’ün 2. El faaliyetleri, 2015 yılında da hızla büyüyor. Şirket, 2014 yılının aynı döneminde gerçekleşen 870 adetlik satış rakamına kıyasla bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 55 oranında bir büyüme gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk’ün 2. El faaliyetleri kapsamında TruckStore, BusStore ve Used1 markaları, pazar bilinirliğini arttırmak, potansiyel alıcı ve satıcılara ulaşmak hedefleriyle aktivitelerini ve yüksek bir dinamizm içinde yürüttüğü özel projelerini sürdürmeye devam ediyor. Bu faaliyetler Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen sektörel fuar katılımları, bölgesel müşteri organizasyonları, radyo spotları, gazete & dergi ilan ve haber çalışmaları ve müşterilerin kapı kapı ziyaret edildiği roadshow aktivitelerini de kapsayan geniş bir iletişim yelpazesini kapsıyor.

mercedes-benz-ikinci-el-(4).jpg

Mercedes-Benz Türk 2.El Faaliyetleri Genel Müdürü Osman Nuri Aksoy, ““Günümüzün ekonomik ve teknolojik koşullarıyla 2. el pazarı, otomotiv sektöründeki önemini artırmaya devam ediyor. Bu yöndeki taleplerin de artışıyla takaslı satış işlemleri, özellikle ticari araç pazarında daha da stratejik bir önem kazanıyor. Biz de şirketimiz çatısı altında yürüttüğümüz 2. el faaliyetleri ile müşterilerimize tek elden tam hizmet verebiliyor olmanın gururunu yaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.