Medlog Denizcilik filosuna iki gemi daha kattı

Medlog Denizcilik filosuna iki gemi daha kattı

Medlog Denizcilik, MSC'nin mülkiyetinde bulunan MSC LEILA ve MSC ISABELLE isimli konteyner gemilerini filosuna kattı. MSC'den satın aldığı gemilere Türk bayrağı çeken Medlog Denizcilik, isimlerini MED CORLU ve MED CERKEZKOY olarak değiştirdi

Dünyanın en büyük ikinci konteyner hat operatörü Mediterranean Shipping Company'nin (MSC) Türkiye'de yerleşik iştirakı olan Medlog Shipping, MSC'nin mülkiyetinde bulunan MSC LEILA ve MSC ISABELLE isimli 1055 ve 1102 TEU taşıma kapasitesine sahip konteyner gemilerini satın alarak filosuna kattı.

Deniz Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, 1995 yılında Polonya'nın New Szczecin Tersanesi'nde inşa edilen, 152 metre boyunda, 24 metre genişliğinde ve 1055 TEU taşıma kapasitesine sahip Malta bayraklı MSC LEILA ile 1998 yılında Japonya'nın Miho Tersanesi'nde inşa edilen, 147 metre boyunda, 23 metre genişliğinde ve 1102 TEU taşıma kapasitesine sahip Portekiz bayraklı MSC ISABELLE isimli konteyner gemileri, Medlog Denizcilik tarafından satın alındı.

MSC'den satın aldığı iki konteyner gemisini filosuna katan Medlog Denizcilik, her iki gemiye Türk bayrağı çekerek, isimlerini MED CORLU ve MED CERKEZKOY olarak değiştirdi.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, Mart ayının ikinci haftasında Medlog Denizcilik'e teslim edilecek gemilerin, Asyaport ve İzmir uğraklı Suriye-Lübnan-Mısır hattıyla, Asyaport-Aliağa-Selanik hattında sefer yapacağı kaydedildi.

MEDLOG'UN FİLOSUNDA GEMİ SAYISI 4'E ÇIKTI

MSC Türkiye, 1995 yılında “gemi acentesi” olarak başladığı yolculuğuna 2015 yılında kurduğu gemi işletmeciliği şirketi Medlog Denizcilik ile devam etme kararı aldı. 2015 yılının Temmuz ayında M/V OTTERHOUND isimli 1148 TEU taşıma kapasitesine sahip konteyner gemisini satın alarak MED TEKIRDAG ismini veren Medlog Denizcilik, 2015 Kabotaj ve Denizcilik bayramı haftasında gemiye Türk bayrağı çekti.

Şubat-2016'da 1055 TEU taşıma kapasitesine sahip ikinci gemisi MSC CLEMENTINA'yı satın alan Medlog Denizcilik, gemiye Türk bayrağı çekerek ismini MED DENIZLI olarak değiştirdi.

MSC'den yeni satın aldığı MSC LEILA ve MSC ISABELLE isimli konteyner gemilerine Türk bayrağı çekerek, isimlerini MED CORLU ve MED CERKEZKOY olarak değiştiren Medlog Denizcilik, filo kapasitesini 4 bin 260 TEU taşımalı 4 gemiye çıkardı.

med_corlu_buyuk-001.jpg

med_cerkezkoy_buyuk-001.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.